Δυναμικά αντιδρούν φορείς και σύλλογοι του Χαλανδρίου στο «κύμα» ακρίβειας, προγραμματίζοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Σύνδεσμος συνταξιούχων ΙΚΑ

Στο σχετικό του κάλεσμα, πρώτος χρονικά, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ & Επικουρικής Ασφάλισης Χαλανδρίου – Αγίας Παρασκευής – Χολαργού – Βριλησσίων – Ψυχικού, ανέφερε:

«Εμείς οι συνταξιούχοι θέλουμε και μπορούμε να ζούμε σήμερα μια ζωή όπως μας αξίζει, μετά από τόσα χρόνια δουλειάς και προσφοράς και να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με την φτώχεια. Έχει προηγηθεί μια δεκαετής κρίση , όπου όλοι εμείς της εργατικής λαϊκής πλειοψηφίας βρεθήκαμε σε άσχημη θέση. Τώρα δυσκολεύονται να επιβιώσουν και τα παιδιά και τα εγγόνια μας γιατί αν και είναι εργαζόμενα, είναι κακοπληρωμένα και χωρίς δικαιώματα. Γι΄ αυτό βρισκόμαστε ξανά στο δρόμο του αγώνα, για να ακουστεί δυνατά ένα «φτάνει πια», ότι δεν μπορούμε άλλο να «κόβουμε» από τα βασικά για να τα φέρουμε βόλτα. Δεν μας αξίζει η κοροϊδία με το καλάθι του νοικοκυριού και τις πενιχρές αυξήσεις στις συντάξεις που εξαγγέλλονται για το 2023.

Όσο για την Υγεία βλέπουμε πως αν δεν βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη δεν βλέπεις την θεραπεία σου. Αντιστοιχίζεσαι με προσωπικό γιατρό και δεν βρίσκεις ραντεβού μαζί του ,όπως γινόταν και με τον οικογενειακό γιατρό. Ιδιαίτερα στο Χαλάνδρι που συρρικνώνονται συνεχώς τα ιατρεία των κέντρων υγείας ( πρώην ΙΚΑ) και κινδυνεύει λόγω μη ύπαρξης κτιριακής υποδομής και στελέχωσης να κλείσουν τα ιατρεία στο Κάτω Χαλάνδρι.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η Δημοτική αρχή (Σ. Ρούσσος – ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισε και θα το δούμε όλοι οι Χαλανδραίοι την αύξηση κατά 11% στα τέλη ηλεκτροδότησης . Βέβαια οι ζώντες στο Χαλάνδρι έχουμε υποστεί την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 40% τα τελευταία 5- 6 χρόνια, χρόνια που δεν υπήρξαν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις . Αλλά για την δημοτική αρχή αυτό είναι μάλλον λεπτομέρεια και φαίνεται ότι στις αυξήσεις ουκ έστιν τέλος. Διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν θέλουμε να παγώσουμε τον χειμώνα και γιατί αρκετά ανεχτήκαμε την ενεργειακή φτώχεια και μάλιστα σε συνθήκες που οι ενεργειακοί κολοσσοί θησαυρίζουν και τα αστικά επιτελεία διαφημίζουν την Ελλάδα – ενεργειακό κόμβο. Ως εδώ!

Απάντηση στην ακρίβεια θα δώσουμε μαζί και διεκδικούμε:

1. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης με γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους.
2.Αυξήσεις στις συντάξεις. Επαναφορά των δώρων. Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς.
3. Άμεση αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων, όπως ο λιγνίτης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, βενζίνη και ηλεκτρική ενέργεια. Μείωση και πλαφόν στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.
4. Μείωση των δημοτικών τελών.
5.Στελέχωση των ιατρείων κέντρων Υγείας Κεντρικού και Κάτω Χαλανδρίου».

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου ανέφερε:

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, πιάνοντας το νήμα, από την μεγάλη απεργία στις 9 Νοεμβρίου, για μέτρα καταπολέμησης της ακρίβειας και αυξήσεις στους μισθούς, και την μεγαλειώδη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, του οποίου τα συνθήματα είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, χαιρετίζοντας ανάλογες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε γειτονικούς και άλλους δήμους, παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει το λαό, τους μαζικούς φορείς, συλλόγους και σωματεία του Δήμου μας σε κοινή δράση μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Τα μεγάλα οικονομικά βάρη της λαϊκής οικογένειας, που βαραίνουν κι εμάς ως εργαζόμενους, οι δυσβάσταχτες αυξήσεις στην ενέργεια και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης, ενώ το εισόδημα δεν φτάνει, και το πορτοφόλι τις περισσότερες μέρες του μήνα έχει μέσα μόνο την ταυτότητα, πρέπει να μας βγάλουν στο προσκήνιο. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι μικροί επαγγελματίες , δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά την κοινή δράση για την προστασία του εισοδήματος μας, την υπεράσπιση της ζωή μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
• Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου.
• Να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, το χρηματιστήριο Ενέργειας και το χαράτσι για τις ΑΠΕ.
• Καμιά διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Καμία διακοπή ρεύματος και παροχής πετρελαίου ή φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.
• Γενναία μείωση στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.
• Γενναία μείωση των δημοτικών τελών, των αντιτίμων και των τροφείων για τις δομές του δήμου. Κατάργηση για τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τις ευπαθείς ομάδες.
• Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές, στους Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΑΠΗ.
• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό. Κατώτατος μισθός στα 825 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στο Δημόσιο.
• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο καθορισμένο σε ΣΣΕ.
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, εκσυγχρονισμός υποδομών και μηχανημάτων. Μέσα ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες.

Διαβάστε περισσότερα:

Η κλιματική αλλαγή ευνοεί την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών

Τραγικό τροχαίο στην Κατεχάκη: Άνδρας παρασύρθηκε από δύο αυτοκίνητα – Υπέκυψε στα τραύματά του

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες κι ένας αλλοδαπός για απόπειρα κλοπής σε διαμέρισμα στο Μαρούσι