Καλά κρατά η κόντρα της Περιφέρειας Αττικής με τον Δήμο Χαλανδρίου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού, Χάρη Ρώμα, να επανέρχεται με νέα ανακοίνωση, ανοίγοντας τη «βεντάλια» τον θεμάτων.

Το θέμα των Ρομά, η κατασκευή του νέου Δημαρχείου, η αναζήτηση ευθυνών στον Δήμο Χαλανδρίου και ρέμα του Βριλησσού, είναι κάποια από τα ζητήματα που θίγει ο κος Ρώμας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Χάρη Ρώμα

«Έχω πολλές φορές απαντήσει στην διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου σε σχέση με τις κατηγορίες που εκτοξεύει για την Περιφέρεια Αττικής. Θα απαντήσω για άλλη μία, όχι μόνο σαν στέλεχος της Περιφέρειας, εφ’ όσον είμαι Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και σαν δημότης Χαλανδρίου που εύλογα απορεί.

Η Δημοτική αρχή της πόλης σε μια τελευταία της ανακοίνωση αναφέρεται πρωτίστως στον καταυλισμό Ρομά του νομισματοκοπείου για τον οποίο όσες φορές μας έχουν ρίξει το γάντι το έχουμε αντιγυρίσει με δύναμη, εφ’ όσον τους θεωρούμε κύριους υπεύθυνους αυτού του χρόνιου αίσχους. Πιο κάτω διαμαρτύρεται για τα έργα που εκτελούνται στον Δήμο από την Περιφέρεια. Μόνο που η “πονηρούλα” Δημοτική αρχή παρουσιάζει ότι 6 εξ’ αυτών των έργων γίνονται όχι από τους πόρους της Περιφέρειας Αττικής αλλά από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.). Πρέπει να πληροφορηθούν μια για πάντα οι δημότες ότι τα προγράμματα αυτά (Π.Δ.Ε.) παρέχουν χρήματα στην Περιφέρεια Αττικής για να τα διαθέσει σε ΟΠΟΙΟΝ ΔΗΜΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙΛΕΓΕΙ.

Είναι χρήματα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ της Περιφέρειας που επέλεξε να τα διαθέσει στον δήμο Χαλανδρίου προς ολοκλήρωση των έργων.
Θα μπορούσε (εντελώς υποθετικά) η διοίκηση της Περιφέρειας να απεντάξει το έργο κατασκευής του νέου Δημαρχείου θεωρώντας ας πούμε ότι δεν είναι αναπτυξιακό έργο. Έτσι κι αλλιώς δεν θα χανόντουσαν πολλά χρήματα εφ’ όσον η προηγούμενη διοίκηση της κυρίας Δούρου ξεκίνησε το έργο υπογράφοντας ένα συμβολικό ποσό λίγων χιλιάδων ευρώ. Δηλαδή, μια “λευκή” επιταγή. Και ήρθε αμέσως μετά η δική μας διοίκηση και υπέγραψε εκατομμύρια ευρώ για να γίνει πραγματικότητα αυτό το Δημαρχείο. Με όλη την καλή θέληση για εξωραϊσμό και πρόοδο της πόλης.

Αντί ευχαριστηρίων, όμως, οι διοικούντες τον Δήμο, μας λοιδορούν για ό, τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Ας πούμε στο τέλος της ανακοίνωσης τους ξεσπάνε δήθεν και για το ρέμα του Βριλησσού το οποίο αν και εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας εδώ και δύο χρόνια, έκτοτε αγνοείται η τύχη του, όπως αναγράφουν. Η πραγματικότητα είναι βέβαια ότι η τύχη του αγνοείται για άλλη μια φορά με ευθύνη της διοίκησης του Δήμου.

Έχω το αντίτυπο του εγγράφου που έστειλε ο Δήμος μαζί με την σχετική μελέτη στον προϊστάμενο Διεύθυνσης τεχνικών έργων ο οποίος ευγενικά τους απάντησε ότι ο φάκελος πρέπει να υποβληθεί στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, διότι “για την έγκριση της μελέτης θα πρέπει να προηγηθεί η εξασφάλιση εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων”. H μελέτη πράγματι έφτασε κάποια στιγμή στην αρμόδια διεύθυνση και το αποτέλεσμα, μετά από τον απαραίτητο ενδελεχή έλεγχο, ήταν να απαντήσει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης ότι η μελέτη είναι ΛΙΑΝ ΕΛΛΙΠΗΣ. Ανέφερε ενδελεχώς και τεκμηριωμένα τα στοιχεία που απαιτούνται για να είναι ο φάκελος σωστός και έτσι ο φάκελος έπρεπε να επιστραφεί πίσω (έχω στην κατοχή μου και την ολοκληρωμένη απάντηση της προϊσταμένης).

Έκτοτε, όπως με διαβεβαίωσε και ο ανώτατος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής, ο φάκελος δεν επανήλθε διορθωμένος. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον δήμο.

Ούτε φωνή μπορεί να μην υπήρξε αλλά λαϊκιστικές κραυγές εναντίον της Περιφέρειας και των υπαλλήλων της υπάρχουν και παραυπάρχουν. Κραυγές επί παντός επιστητού. Εναντίον όλων των υπαλλήλων που είναι σε κρίσιμες θέσεις. Κατασκευάζονται συστηματικά εχθροί. Εχθροί είναι όλοι οι προϊστάμενοι και διευθυντές των υπηρεσιών. Που είναι μόνιμοι! Που δούλευαν στην Περιφέρεια και επί διοίκησης Δούρου και ακόμη πιο πριν! Που δεν τους προσέλαβε κανένας Πατούλης! Τους βρήκαμε μετά την εκλογή μας και συνεργαζόμαστε άψογα. Αλλά τώρα πρέπει να στοχοποιηθούν. Για να θυματοποιηθεί αντιστοίχως η διοίκηση του Δήμου προτού προφτάσουν οι δημότες να ζητήσουν τον λόγο για τα μεγάλα προβλήματα που δεν λύθηκαν ποτέ. Και για έναν ακόμη λόγο : Γιατί ο αντίπαλος υποψήφιος Δήμαρχος προέρχεται από την Περιφέρεια Αττικής. Άρα αυτό είναι το στρατόπεδο που πρέπει λυσσαλέα να πολεμηθεί.»

Διαβάστε περισσότερα:

Χαλάνδρι: Συνεχίζονται τα έργα στα σχολεία της πόλης

Κηφισιά: Ανήλικοι απείλησαν 14χρονους με μαχαίρι και τους λήστεψαν