Κάλεσμα του Δήμου Χαλανδρίου στους πολίτες να κατεβάσουν (δωρεάν) στο κινητό τους την εφαρμογή Gi-Polis -σύστημα προσέγγισης μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο– για να μπορούν, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή έκτακτων συνθηκών, να λαμβάνουν σχετικές ενημερώσεις.

Η τελευταία έκδοση είναι διαθέσιμη στο Googleplay και στο Appstore. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει   ανάλογα με το λειτουργικό της συσκευής κινητής τηλεφωνίας που διαθέτει.

Επισημαίνεται ότι η χρήση της εφαρμογής είναι δωρεάν, ενώ παραμένει εντελώς ανώνυμη προστατεύοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη.

Από την στιγμή που ο χρήστης θα εγκαταστήσει στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή, δεν απαιτείται να κάνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, ενώ σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης θα λάβει άμεσα ενημερωτικό μήνυμα Push Notification με οδηγίες δράσης από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Το σύστημα αυτό μπορεί να αξιοποιήσει τη θέση του χρήστη, με την τεχνολογία GPS, Wi-Fi ή Bluetooth αν είναι  ενεργοποιημένα στο κινητό του τηλέφωνο.

Το τελευταίο διάστημα, οι πολίτες που έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή, λαμβάνουν ειδοποιήσεις τις ημέρες που υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό ήπιας κυκλοφορίας Αθ. Διάκου, από Βάρναλη έως Λιβαδιάς, και στη συνέχεια στον πεζόδρομο της οδού Λιβαδειάς.

 Τι είναι η εφαρμογή Gi-Polis

Ο Δήμος Χαλανδρίου έχοντας ως προτεραιότητα τα ζητήματα ασφάλειας τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών, έχει εγκαταστήσει στα μέσα του 2019, σύστημα άμεσης προσέγγισης μέσω μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα, ώστε σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης να μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους, παρέχοντας άμεσα πολύτιμες οδηγίες.

Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή έκτακτων συνθηκών, η εγκατάσταση ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών καθώς και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα:

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Χαϊδάρι

Περιφέρεια Αττικής: Οι κλιματιζόμενοι χώροι σε όλη την επικράτεια

Καύσωνας: Γιατί είναι πιο επικίνδυνος για τους καρδιοπαθείς – Πως θα προστατευτείτε