Ο Δήμος Χαλανδρίου συμμετέχει, από κοινού με τους  Δήμους Ηρακλείου,Πεύκης – Λυκόβρυσης και Μεταμόρφωσης, στο διαδημοτικό πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκη έλλειψης στέγης, με στόχο την παροχή υπηρεσιών στέγασης, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησής τους στην εργασία.

Δυνητικά ωφελούμενοι από το πρόγραμμα είναι:

► Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων και υπνωτήρια.

►Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων ως άστεγοι που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα.

►Γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας και δεν έχουν πρόσβαση σε κατοικία.

►Άτομα που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Προσωρινής Φιλοξενίας Μονάδων Κοινωνικής Επανένταξης Πιστοποιημένων Θεραπευτικών Προγραμμάτων Εξαρτημένων Ατόμων Φορέων και δεν έχουν πρόσβαση σε κατοικία.

Το πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με πιστοποιημένους μη κερδοσκοπικούς φορείς παροχής κοινωνικής φροντίδας, είναι διάρκειας 2 ετών και προβλέπει:

·         Επιδότηση ενοικίου για διάστημα έως και 24 μήνες.

·         Κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευή και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

·         Επιδότηση εργασίας για διάστημα έως και 12 μήνες.

Παράλληλα, παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη στους ωφελούμενους με στόχο την ενδυνάμωση και κινητοποίησή τους, για να αναλάβουν σταδιακά την ευθύνη επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας και να επανενταχθούν ομαλά στον κοινωνικό ιστό.

Διαβάστε περισσότερα:

Πυρκαγιά σε χαράδρα στο Πόρτο Γερμενό – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Power Pass: Τελευταία ημέρα για τις αιτήσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Φωτιά στο Πικέρμι: Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο – Επιχειρούν 20 πυροσβέστες (upd)