Περισσότερα από 80 παλαιά φωτιστικά αντικαταστάθηκαν με νέους ιστούς και λαμπτήρες LED στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου.

Η αντικατάστασή τους προσφέρει ένα εμφανώς καλύτερο φωτιστικό αποτέλεσμα, ενώ συμβάλει στην εξοικονόμηση ρεύματος κατά 70%.

Είχε προηγηθεί η αλλαγή των παλαιών λαμπτήρων με LED στις οδούς Μ. Ασίας,Καρελλά,Θησέως,Ηρώδου Αττικού, Αγίου Γεωργίου καιΗρακλείτου, όπως και στην πλατεία Χίου.

Τοποθέτηση λαμπτήρων LED έγινε επίσης στα αθλητικά κέντρα του Δήμου, όπως και σε 10 σχολεία της πόλης, στο πλαίσιο του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης ύψους 1.250.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται εν μέρει από το ΕΣΠΑ και κατά 500.000 ευρώ από τον δημοτικό προϋπολογισμό, με στόχο αφενός την καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και αφετέρου τη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης για τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Σίμος Ρούσσος: «Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης»

«Ο Δήμος Χαλανδρίου ολοκλήρωσε το 2019 το Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα (ΣΔΑΕΚ) καιπροχωρά σταδιακά στην υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Με βάση την παραπάνω δέσμευση, ο Δήμος θα ολοκληρώσει έως το 2030, σειρά παρεμβάσεων ενεργειακής εξοικονόμησης στο σύνολο των δημοτικών κτιρίων», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, με αφορμή την αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων στην Κεντρική Πλατεία.

Ευχαρίστησε δε «τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας Γ.Μηλαίο και Ε.Αντωνίου και όλους όσοι συμμετείχαν στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, για τον επαγγελματισμό και την επιμέλεια στην εκτέλεσή του».

Διαβάστε περισσότερα:

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Μαρούσι

Δήμος Ηρακλείου: Εβδομαδιαία και για όλο τον Ιούλιο τα δωρεάν rapid tests

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Χωρίς επιπλέον φόρο 7 στα 10 εκκαθαριστικά