Εγκρίθηκε η ένταξη και η χρηματοδότηση του Δήμου Χαλανδρίου στο πρόγραμμα «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας», που αφορά στην ανάπτυξη δικτύου κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, φιλικών προς το περιβάλλον καθώς και την εγκατάσταση σταθμών φόρτισής τους.

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων, σε επίπεδο Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων, το οποίο σε συνέργεια με τις λοιπές παρεμβάσεις (εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες μικροκινητικότητας, πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικροκινητικότητας) θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικροκινητικότητας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, στους συνολικά 44 δήμους που εντάχθηκαν, θα υλοποιηθούν τα παρακάτω:

►Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης.

► Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.

►Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).

► Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες μικροκινητικότητας.

► Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό.

► Έργα σύνδεσης με δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφελείας (ΟΚΩ), εφόσον απαιτείται.

Αναμένεται η εγκριτική πράξη από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Διαβάστε περισσότερα:

Green NCAP: Η νέα βαθμολογία που δείχνει πόσο «πράσινο» είναι το αυτοκίνητό σας

Μειωμένες οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα παρουσιάζουν αγοραστική πτώση

Διαρρήκτης έδεσε και φίμωσε 30χρονη μέσα στο διαμέρισμά της, στην Καλλιθέα