Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων η 4η Απριλίου. Ημέρα ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας. Ημέρα υπόμνησης ότι ο τρόπος συμπεριφοράς μας απέναντι στα ζώα είναι το μέτρο της ανθρωπιάς και του πολιτισμού μας.

Ο Δήμος Χαλανδρίου αγκαλιάζει τα αδέσποτα της πόλης, υλοποιώντας από το 2014 πρόγραμμα προστασίας και περίθαλψης αδέσποτων σε συνεργασία με το Σύλλογο «Φίλοι των Ζώων Χαλανδρίου», όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη στείρωση, τον εμβολιασμό και την περίθαλψη των ζώων και παράλληλα λαμβάνει μέριμνα για τη σωστή και πλήρη διατροφή τους.

Το ποσό που διατίθεται πλέον για την περίθαλψη των ζώων (στειρώσεις, εμβολιασμοί, ατυχήματα, χειρουργεία, θεραπείες) και την αγορά ζωοτροφών ξεπερνά πλέον τις 120.000 ευρώ. Εξ αυτών, το ποσό των 30.000 διατίθεται για την αγορά ζωοτροφών. Σημειώνεται ότι το 2014 το αντίστοιχο ποσό για την περίθαλψη των αδέσποτων της πόλης δεν ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό των αναγκών που προκύπτουν για ένα μεγάλο δήμο, όπως το Χαλάνδρι, είναι ότι, στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, την προηγούμενη χρονιά αντιμετωπίστηκαν στο Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών 513 περιστατικά (νέες και παλιές νοσηλείες), εκ των οποίων τα 229 αφορούσαν σε στειρώσεις.

Παράλληλα, ο Δήμος Χαλανδρίου «γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων με την διοργάνωση της πρώτης εκδήλωσης δυναμικού βαδίσματος με ζώα συντροφιάς, με τίτλο «Κυνηγώντας την ουρά μας», την Κυριακή, 17 Απριλίου, στη Ρεματιά Χαλανδρίου.

Παράλληλα με τον αγώνα, την ίδια μέρα και ώρα και στην αφετηρία της εκδήλωσης είναι προσκεκλημένοι/μένες, όσοι/όσες, παρότι δεν θα συμμετάσχουν στον αγώνα, επιθυμούν να έρθουν με τα ζώα συντροφιάς τους, για να περπατήσουν μαζί μας και να γνωριστούμε. Τα ζωάκια θα μας φέρουν πιο κοντά…

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλες τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης ΕΔΩ.

Και να δηλώσουν συμμετοχή με ένα κλικ ΕΔΩ.

Διαβάστε περισσότερα

Η καθημερινή ήπια άσκηση φαίνεται ότι βοηθάει στη γρήγορη αποκατάσταση ατόμων που νόσησαν από Covid

Χωρίς self test οι μαθητές στα σχολεία τη Δευτέρα – Πότε πρέπει να κάνουν

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Λειτουργεί ξανά το πρόγραμμα δωρεάν μετακίνησης των φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη