Η απόφαση της δημοτικής Αρχής του Δήμου Χαλανδρίου, να πραγματοποιηθούν παρελάσεις με τη συμμετοχή μόνο των σημαιοφόρων και των παραστατών, στάθηκε αφορμή να ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» Κρίστη Αγαπητού και του Δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου.

«Η διαφοροποίηση έγινε με πρόσχημα αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου λόγω της έξαρσης, τότε, της πανδημίας. Η επιλογή αυτή αποτελεί πρόκληση για τους Χαλανδριώτες που περίμεναν εδώ και δύο χρόνια να γιορτάσουν την εξέγερση των Ελλήνων με την προσήκουσα λαμπρότητα. Ταυτόχρονα, εγείρονται πλήθος ερωτημάτων που χρήζουν απαντήσεων. Τι φοβήθηκε ο Δήμαρχος και δεν έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Υπάρχουν στοιχεία για την πανδημία που οι Χαλανδριώτες δεν γνωρίζουν; Ή μήπως πρόκειται για απόφαση που εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο υποβάθμισης της γιορτής της Ελληνικής Επανάστασης; Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στον Δήμαρχο να υποβαθμίζει ακόμα και την επέτειο της 25ης Μαρτίου», τόνισε η επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» και υποψήφια Δήμαρχος, Κρίστη Αγαπητού.

«Γενικότερο σχέδιο υποβάθμισης της εθνικής γιορτής, ανακάλυψε η διορισμένη διάδοχος του κ Κουράση, στην απόφαση του δημάρχου να διενεργηθεί η παρέλαση ακριβώς όπως και τον Οκτώβριο, δηλαδή με παραστάτες, σημαιοφόρους και ταμπελοφόρους των σχολείων, όπως είχε ομόφωνα αποφασίσει τότε το δημοτικό συμβούλιο και είχαν συμφωνήσει οι διευθύνσεις των σχολείων. Δυστυχώς για την ίδια και την παράταξή της, υπάρχουν τα αδιάψευστα στοιχεία του ΕΟΔΥ που δείχνουν, όχι μόνο ότι η πανδημία είναι εδώ, αλλά και ότι τα συνολικά κρούσματα και οι νεκροί σήμερα, είναι δυστυχώς πολλαπλάσια αυτών του περασμένου Οκτωβρίου» απαντά με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Διαβάστε περισσότερα:

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποια επαγγέλματα εξασφαλίζουν έξτρα έκπτωση φόρου

Δήμος και Πρόσκοποι Αμαρουσίου: Αποστολή στον Άη Στράτη – Συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό στο ύψος Καλυφτάκη