Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας πολύ διαφορετικός από τους συνηθισμένους, πραγματοποιήθηκε στο Χαλάνδρι, μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β.Α. Αττικής, της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και του Κέντρου Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου.

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, οι ομάδες των αστυνομικών και των Ρομά Χαλανδρίου, συναντήθηκαν στο γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου «Νίκος Πέρκιζας», με κοινό στόχο και για καλό σκοπό: Να βάλουν γκολ στον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις.

Παρά το τσουχτερό κρύο και το χιονόνερο, οι παίκτες των δύο ομάδων κατέβηκαν στο γήπεδο και απέδειξαν πως καθώς αλλάζουν οι εποχές, μπορούν να αλλάζουν και τα μυαλά, να  αλλάζουν οι παλιές νοοτροπίες, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη συνεργασία για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Την αγωνιστική φανέλα φόρεσαν και ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης που έπαιξε δεξί εξτρέμ στην ομάδα των Ρομά, αλλά και ο δημοσιογράφος Αργύρης Κωστάκης που έπαιξε με την ομάδα των αστυνομικών.

Μιλώντας για την αξία της πρωτοβουλίας, ο γ.γ. Γιώργος Σταμάτης συνεχάρη τις ενώσεις των αστυνομικών αλλά και τους Ρομά για την πρωτοβουλία, σημειώνοντας: «μπορεί να είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε όλοι ίσοι. Αυτό το παιχνίδι είναι ένα μήνυμα ότι η Αστυνομία είναι δίπλα στον πολίτη, όπως πρέπει να είναι, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Συγχαρητήρια και στα παιδιά της ομάδας Ρομά του Χαλανδρίου, γιατί δείχνει τη δική τους υπέρβαση. Λέμε ένα δυνατό «όχι στο ρατσισμό».

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, η Αστυνομία λέει όχι στα στερεότυπα, όχι στις φυλετικές διακρίσεις, όχι στο ρατσισμό. Καλό αγώνα», τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής Κωνσταντίνος Τσουμάνης.

«Η πρωτοβουλία αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική. Ο Δήμος Χαλανδρίου, ο Αθλητικός Σύλλογος Ρομά Χαλανδρίου και η Αστυνομία στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα. Η πρωτοβουλία αυτή μας φέρνει κοντά ώστε να δημιουργήσουμε σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Ελπίζουμε να συνεχιστούν οι δράσεις που απορρίπτουν τις διακρίσεις. Βάζουμε γκολ στο ρατσισμό», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ, Βασίλης Πάντζιος.

«Είναι τιμή μας που υποδεχόμαστε αυτή την πρωτοβουλία στο Χαλάνδρι», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χαλανδρίου, Κώστας Ευθυμίου, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους.

Την δράση συντόνισε η διαμεσολαβήτρια του Κέντρου Κοινότητας Παράρτημα Ρομά Χαλανδρίου, Βίκυ Σαρρίδου

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο αστυνομικός Παναγιώτης Γουρέλης, από την υπηρεσία αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, με βοηθούς τον Απόστολο Καραγεώργο και τον Δημήτρη Πεππέ.

Ο αγώνας έληξε με 1-0 υπέρ της ομάδας των Αστυνομικών.

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Βριλησσίων: Βραβεύτηκε για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων

Αλλαγή ώρας 2022: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια

Κίνα: Συντριβή αεροσκάφους με 133 επιβαίνοντες