Στην κατάμεστη από Λυκόπουλα (παιδιά 7-11 ετών), Προσκόπους (παιδιά 12-15 ετών), Ανιχνευτές (παιδιά 15-18 ετών) και βαθμοφόρους (ενήλικοι εθελοντές) αίθουσα του ΟΤΕ Academy, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα ευφάνταστο θεατρικό δρώμενο από τα προσκοπικά τμήματα που περιείχε φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό από τις δράσεις και τις κατασκηνώσεις της χρονιάς.

Το μήνυμα του θεατρικού ήταν ότι οι εμπειρίες και οι δεξιότητες που αποκτούνται μέσω του προσκοπισμού είναι πολύτιμες για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και τα βοηθούν να δουν τη ζωή πέρα από τις οθόνες και την ψηφιακή καθημερινότητα που έχουν κατακλύσει τις ζωές τους.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης Γιώργος Ράμμος παρουσίασε το έργο της Επιτροπής για την προηγούμενη χρόνια που ήταν πολυάριθμες και γεμάτες κέφι και χαμόγελα, από το Χριστουγεννιάτικο παζάρι και το μπάρμπεκιου μέχρι διήμερη εκδρομή για όλους τους γονείς.

Η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης απαρτίζεται από γονείς των μελών του Συστήματος που αφιερώνουν χρόνο για την πραγματοποίηση δράσεων οικονομικής ενίσχυσης του συστήματος και στηρίζουν το εθελοντικό έργο των βαθμοφόρων.

Ακολούθως, ο Αρχηγός του Συστήματος Ιωάννης Γεωργόπουλος εκφράζοντας τις ευχές και τις ευχαριστίες του στους παριστάμενους για την τιμητική παρουσία τους, προσέφερε τιμητική πλακέτα στον τέως Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη λόγω της πολυετούς και αδιάλειπτης στήριξης του Συστήματος, στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου για την αγαστή συνεργασία με τη παρούσα δημοτική και στην Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών Λουκία Κεφαλογιάννη για την έμπρακτη βοήθεια της και τις κοινές δράσεις που έχει πραγματοποιήσει με το Σύστημα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε το «Μετάλλιο των Φίλων του Προσκοπισμού» στη σύζυγο του εκλιπόντος Γεώργιου Ξεζωνάκη για την μακροχρόνια υποστήριξή του στο 2ο Σύστημα Προσκόπων, καθώς και για την επί σειρά ετών συμμετοχή του ως μέλος Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης των Συστημάτων του Αμαρουσίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ανατολικής Αττικής Κλήμης Τοσουνίδης και από την δημοτική Αρχή οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σμυρνής, Ελένη Λέκκα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία-Δήμητρα Ρώτα και Σπύρος Μπόγδανος.

Η εκδήλωση έκλεισε από τον Αρχηγό Συστήματος ο οποίος στάθηκε στις αξίες που αποκτούν τα παιδιά μέσα από τον προσκοπισμό, που αποτελούν μια εσωτερική πυξίδα που τα καθοδηγεί για όλη τους την υπόλοιπη ζωή.