Έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις τόσο από τους μαθητές αλλά και από την ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ προκάλεσε η καταγγελία για την πτώση σοβά από το ταβάνι αίθουσας του 2ου Λυκείου Αμαρουσίου την ώρα του μαθήματος, την Τρίτη 3 Απριλίου, δίχως, ευτυχώς, να υπάρξουν τραυματισμοί.

Για το θέμα εξέδωσε αρχικά ανακοίνωση η «Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αμαρουσίου, η οποία απευθύνεται προς «όλα τα 15μελη, 5μελη και όλους τους μαθητές του Αμαρουσίου», καλώντας τα σε κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο Αμαρουσίου την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 14:30.

Αναλυτικά, η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει τα εξής:

«Στις 3/4/23 εν ώρα μαθήματος στο 2ο λύκειο Αμαρουσίου, έπεσε μέρος του ταβανιού μιας αίθουσας. Από τύχη δεν τραυματίστηκε σοβαρά κάποιος μαθητής ή καθηγητής. Δεν θα παίζεται άλλο με τη ζωή μας. Ως εδώ! Κινητοποίηση στο δημαρχείο την Παρασκευή 7/4, στις 14:30.

Η ασφάλειά μας και των καθηγητών μας θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα! Όμως το κράτος και οι κυβερνήσεις τους δεν υπολογίζουν τις ζωές μας. Τα σχολεία μας όχι μόνο δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας αλλά είναι κακοσυντηρημένα, χωρίς να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι, στατικοί, αντισεισμικοί. Όπως το έγκλημα στα Τέμπη ήταν προδιαγεγραμμένο, κυβερνήσεις και υπουργεία δεν βάζουν μυαλό. Με την πολιτική τους οδηγούν συνεχώς τις ζωές μαςκαθημερινά για νέα, δικά μας Τέμπη!

Δεν πρέπει να περιμένουμε πάλι, ένα νέο «δυστύχημα» για να παρθούν μέτρα! Χρειάζεται τώρα, όλοι οι μαθητές του Αμαρουσίου να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν! Να συνεχίσουμε να παλεύουμε για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα μέσα στα σχολεία μας!

Η κατάσταση χειροτερεύει καθώς στα σχολεία μας ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με μια σειρά από προβλήματα και εμπόδια που πλέον μπορούμε να πούμε και με σιγουριά ότι στην προσπάθεια μας να μορφωθούμε, αποτελούν ακόμα και κίνδυνο για την ζωή μας! Μόνο ασφαλείς δεν μπορούμε να νιώθουμε όταν ξέρουμε ότι περνάμε το περισσότερο χρόνο της μέρας μας σε κτήρια που δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος! Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2023 να πέφτουν ταβάνια στα κεφάλια μας την ώρα που κάνουμε μάθημα, την ώρα που μορφωνόμαστε για κάτι καλύτερο. Από τύχη ζούμε πλέον!!

Ξέρουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια μόνο όταν αγωνιστήκαμε καταφέραμε να βάλουμε εμπόδια και να έχουμε κάποιες κατακτήσεις!!

Έχουμε εμπιστοσύνη στην οργάνωση των μαθητών. Αυτή είναι η δύναμη μας!

Απαιτούμε:

-Απαραίτητους ελέγχους σε όλα τα σχολεία της περιοχής στατικούς –αντισεισμικούς!

-Ασφαλείς συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις όλων μας

-Ασφαλείς – σύγχρονες υποδομές και σχολικά κτίρια παντού».

Η αντίδραση της ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ

Στην δική της ανακοίνωση, η ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

«Ένα μήνα μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, ένα ακόμα περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει πως: «Τέμπη υπάρχουν πολλά στην καθημερινότητα και στη ζωή του λαού μας». Τη Δευτέρα 3 Απριλίου σοβάς αποκολλήθηκε από το ταβάνι αίθουσας του 2ου Λυκείου Αμαρουσίου, εν ώρα μαθήματος και έπεσε, ευτυχώς, σε αδειανό θρανίο!

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει για ακόμα μια φορά πως τα μέτρα για την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στα σχολεία δεν είναι «επιλέξιμο έργο» καθώς δεν αποφέρουν κέρδη στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους βιομήχανους.

Αναδεικνύει για ακόμα μια φορά τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στα σχολεία, αλλά και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που βάζουν πλάτη και υλοποιούν αυτή την εγκληματική πολιτική. Όλοι μαζί ψηφίζουν νόμους που δίνουν δεκάδες δις στους επιχειρηματικούς ομίλους, όλοι τους προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ότι η πολυδιαφημισμένη …πράσινη ανάπτυξή τους είναι και δική μας, την ώρα που και στα σχολεία η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Την ίδια στιγμή (για να αναφερθούμε στην «ανάπτυξή» τους) που στο Μαρούσι θα γίνουν επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση Καζίνο, που η Υπουργός Παιδείας, σε φιέστες στα σχολεία, ανακοινώνει το πέρασμα… στην ψηφιακή εποχή, στα ίδια σχολεία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, εν έτη 2023, κινδυνεύουν να τους πέσει το ταβάνι στο κεφάλι!

Φτάνει πια! Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Σήμερα που η επιστημονική γνώση και η τεχνολογία, μπορούν να διασφαλίσουν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με την ασφάλεια των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων στα σχολεία.

Στεκόμαστε στο πλευρό όλης της σχολικής κοινότητας, απαιτώντας εδώ και τώρα να υπάρξουν μέτρα για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία! Καλούμε όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να παλέψουν για τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες μας, ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας στη λογική του «κόστος – όφελος».

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Διονύσου: Καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στον «Παρατηρητή της Γειτονιάς»

ΕΝΕΒΑΠ: Αντιδράσεις για την απελευθέρωση ωραρίου καταστημάτων – Τι ζητά

Δήμος Παπάγου Χολαργού: Τέσσερα σχολεία υποψήφια στον διαγωνισμό «European School Radio»