Αυτοψία στα έργα που πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται στο υφιστάμενο πρανές, στην οδό Ερεσσού, στην περιοχή της Νέας Λέσβου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Το σημείο έχει υποστεί διάβρωση και μεγάλο τμήμα του έχει κατολισθήσει, με αποτέλεσμα το πλάτος του δρόμου έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ υπάρχει κίνδυνος συνέχισης των καταπτώσεων εξαιτίας της κακής ποιότητα του εδάφους.

Παράλληλα οι εργασίες περιλαμβάνουν διευθέτηση αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και την ολοκλήρωση του δικτύου ακαθάρτων, καθώς και τις ασφαλτικές εργασίες.

«Η διάβρωση του πρανούς επί της οδού Ερεσσού εγκυμονούσε κινδύνους όχι μόνο για τον ίδιο το δρόμο αλλά και τις παρακείμενες κατοικίες. Το έργο που βρισκόταν σε εκκρεμότητα για δεκαετίες σήμερα υλοποιείται. Μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας έργα που σχετίζονται με βασικές υποδομές της πόλης προβλέπονται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2023 και εκτελούνται με ιδίους πόρους. Παράλληλα, πιστεύουμε πως οι μελέτες που έχουμε καταθέσει στους διαχειριστικούς φορείς χρηματοδοτικών εργαλείων θα τύχουν θετικής έκβασης και το Μαρούσι εν συνόλω την επόμενη περίοδο θα βιώσει ακόμη περισσότερο την ανάπτυξη και την πρόοδο σε πολλά επίπεδα» δήλωσε ο κ Αμπατζόγλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαγγέλη Κάββαλο την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Ρένα Χαλιώτη και παρουσία στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της αναδόχου εταιρίας για το έργο, συνομίλησε με κατοίκους τις περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας.

Ο κ. Αμπατζόγλου, στη συνέχεια επισκέφτηκε διάφορα σημεία της περιοχής της Ν. Λέσβου προκειμένου να διαπιστώσει ανάγκες ιδίως όσο αφορά στα κλαδέματα ψηλών δέντρων.

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Βριλησσίων: Παρέχει υπηρεσίες Θηλασμού και φροντίδας νεογνού στο Δημοτικό Ιατρείο-Κοινωνικό Φαρμακείο

Χαλάνδρι: Κόντρα Δήμου – Χάρη Ρώμα για τη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών

Τηλεργασία: Ποιες κατηγορίες εργαζομένων αφορά – Ποια η διαδικασία της αίτησης