Κρούσματα κακοποίησης και θανάτωσης ζώων στο Μαρούσι, με τον Δήμο να τονίζει στους πολίτες ότι βάσει του νόμου τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα προστατεύονται και η κακοποίηση ή θανάτωσή τους επιφέρει πρόστιμο και ποινή φυλάκισης για τον δράστη.

Η διοίκηση του Δήμου τονίζει ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους αρμόδιους φορείς δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο και έχουν ήδη προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες για τη διαφύλαξη της ευζωίας των ζώων, αδέσποτων και δεσποζόμενων.

«Η προστασία της ευζωίας των ζώων είναι μια υπόθεση που δεν αφορά μόνο τους φιλόζωους, αλλά κάθε πολίτη» αναφέρει η δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την ευζωία των ζώων Γιάννης Ιωαννίδης προτρέπουν τους πολίτες να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό κακοποίησης ζώου στη Γραμμή της Ελληνικής Αστυνομίας 10410 ή στη Γραμμή Δημότη Δήμου Αμαρουσίου 15321.

«Το πιο ενδεικτικό για τον πολιτισμό μιας χώρας, ιδίως για τον πολιτισμό της καθημερινότητας και της εποχής που διανύουμε, είναι η στάση της απέναντι στους αδύναμους. Και δεν υπάρχουν πιο αδύναμα πλάσματα σε μια κοινωνία από τα αδέσποτα ζώα» σημειώνει η δημοτική αρχή.

Διαβάστε περισσότερα:

Τι απαντούν Δήμος Διονύσου και κάτοικοι σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τη μετακίνηση των στύλων της ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Πλαστήρα

Κηφισιά: Ο Δήμος απέκτησε το πρώτο του ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα MyΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων – Ποια η διαδικασία