Μεγάλη επιτυχία για το νέο πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων, που εφαρμόζει ο Δήμος Αμαρουσίου με συγκεκριμένη περιοδικότητα σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Σύμφωνα με την δημοτική αρχή, σε δύο μήνες εφαρμογής της δράσης, έχουν πραγματοποιηθεί 85 στειρώσεις, ενώ συνολικά 170 από την αρχή του έτους.

Ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου συνεχάρη τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς Γιάννη Ιωαννίδη, όπως και τον υπεύθυνο του προγράμματος Νικόλα Τακτικό «για την οργάνωση και επιμέλεια αυτής της τόσο σημαντικής δράσης που συμβάλλει καθοριστικά στο σύνολο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για την ευζωία των αδέσποτων ζώων αλλά και τον δραστικό περιορισμό του πληθυσμού τους στην πόλη (κυρίως των γατών, μέσω  στειρώσεων)». Παράλληλα, όπως σημείωσε ο «πρώτος πολίτης» της πόλης επιτυγχάνεται ευταξία και καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους.

Επιπλέον, η διοίκηση υπενθυμίζει πως η αρμόδια πενταμελής επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου για την προστασία των αδέσποτων, σε συνεργασία με τα φιλοζωϊκά σωματεία, εθελοντές και τους συμβεβλημένους κτηνιάτρους της περιοχής, διαχειρίζεται καθημερινά θέματα όπως περιστατικά άρρωστων, κακοποιημένων ή τραυματισμένων αδέσποτων ζώων (150 περιστατικά το 2022), υιοθεσιών (34 υιοθεσίες το 2022) και σίτισης.

Περισσότερες πληροφορίες: 2132038349-354, neagenia@maroussi.gr

Διαβάστε περισσότερα:

Τραγωδία στην Κόρινθο: Άνδρας έπεσε από τη γέφυρα του Ισθμού

Χαλάνδρι σε Δράση: Τα προβλήματα κ Ρούσσο ζητούν λύσεις όχι μετάθεση ευθυνών

Έκλεψαν τον μετασχηματιστή αντλιοστασίου στο Κρυονέρι – Προβλήματα υδροδότηση