Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη ΔΥΟ Αμαρουσίου, στην οδό Πλαταιών, προκαλώντας υλικές ζημιές στον μαντρότοιχο και την τζαμαρία του 1ου ορόφου του κτιρίου.

Το περιστατικό προκαλεί ανησυχία στην Αντιτρομοκρατική, κλιμάκιο της οποίας ερευνά την υπόθεση, χωρίς να αποκλείουν την περίπτωση να υπάρχει κάποια σύνδεση με το συμβάν στο Σισμανόγλειο, όπου τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας τοποθέτησαν μηχανισμό σε ΑΤΜ.

Οι δράστες, χωρίς να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο μαντρότοιχο της ΔΟΥ και λίγα λεπτά μετά σημειώθηκε η έκρηξη που προκάλεσε υλικές ζημιές.

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι πίσω από την έκρηξη στην εφορία στο Μαρούσι, βρίσκονται άτομα που μέχρι τώρα «πειραματίζονταν», καθώς δεν είχαν την τεχνογνωσία να χρησιμοποιήσουν εκρηκτική ύλη, ενώ πλέον φαίνεται πως την απέκτησαν.

Θεωρούν δηλαδή πως πρόκειται για αναβαθμισμένο χτύπημα ομάδας η οποία μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε γκαζάκια για τις επιθέσεις που πραγματοποιούσε, και πλέον εξελίχθηκε και ξεκινά τα σοβαρά χτυπήματα. Εξάλλου, ανάλογη έκρηξη με χρήση δυναμίτιδας, είχε να γίνει 3,5 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Πόσα ξοδεύουν οι Έλληνες για ενοίκιο – Οι ακριβότερες και φθηνότερες περιοχές στην Αττική

Ενέργεια: Πως θα επιδοτηθούν ρεύμα και φυσικό αέριο τον Ιούλιο

Δήμος Παπάγου Χολαργού: 2,1 εκατ. ευρώ για έργα στα σχολεία και σε αθλητικές εγκαταστάσεις