Η πρώτη συνάντηση Λυκόπουλων (παιδιών ηλικίας 7-11 ετών), μετά την πανδημία είναι γεγονός. Πάνω από 600 Λυκόπουλα και Ενήλικα Στελέχη της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ανατολικής Αττικής συναντήθηκαν την Κυριακή 22 Μαΐου, στο Άλσος Συγγρού, όπου έπαιξαν στη φύση και σε συνεργασία με το Green City, έστειλα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.

Ο στόχος της δράσης, δύο χρόνια μετά τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας, μεταξύ άλλων, ήταν η κοινωνικοποίηση των παιδιών με συνομήλικους Προσκόπους άλλων περιοχών, και η ενίσχυση της συνεργασίας.

Μέσα από παιχνίδι και βιωματικές δραστηριότητες καλλιεργήθηκε η συναδέλφωση, ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την αξία και την σημασία της ανακύκλωσης.

Στην δράση συμμετείχε και το Green City, το πρόγραμμα ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας της Περιφέρειας Αττικής.

Τα στελέχη της Green City μίλησαν στα παιδιά για το φάσμα του έργου τους, τους στόχους τους και τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο. Τα λυκόπουλα είχαν μαζί τους ανακυκλώσιμα υλικά, ώστε να δουν πώς ανακυκλώνουμε στην πράξη.

Σημαντική, για τη διεξαγωγή της δράσης με απόλυτη ασφάλεια των μελών, ήταν η υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου, με δικό τους κλιμάκιο, το οποίο βρέθηκε στο χώρο με σκοπό να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, εφόσον χρειαζόταν.

Ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ανατολικής Αττικής, κος Κλήμης Τοσουνίδης, δήλωσε:

Η Κατερίνα Δαγρέ, Έφορος Κλάδου Λυκοπούλων και ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ανατολικής Αττικής Κλήμης Τοσουνίδης

«Μετά από δυο χρόνια «αναμονής» ήρθε η στιγμή που ανταμώσαμε μικροί και μεγάλοι σε μια μεγάλη προσκοπική συνάντηση. Τα συναισθήματα ξανά, μοναδικά! Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα βλέπεις το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο και τις γεμάτες παιχνίδι φωνές των Λυκόπουλων που συμμετείχαν στην συνάντηση. Μέσα από το παιχνίδι, δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά, μεταξύ άλλων, να προβληματιστούν για δύο σημαντικά ζητήματα: Για την παγκόσμια ειρήνη και συναδέλφωση καθώς και για την κλιματική κρίση, όπου συμμετείχαν έμπρακτα σε διαδραστικές δραστηριότητες για το περιβάλλον, μέσω της συνεργασίας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του προγράμματος ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας Green City. Με μεγάλη μας χαρά μπορούμε να πούμε ότι «στόχος επετεύχθη» και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τις καλοκαιρινές μας κατασκηνώσεις!».

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη: Οι μαθητές σε δημοτικά με πολύ θόρυβο από τον δρόμο έχουν χειρότερες γνωστικές επιδόσεις

Δήμος Ηρακλείου: Σεμινάρια πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης κινδύνων για το προσωπικό του Δήμου

Νέα Ιωνία: Ξεκινούν οι προεγγραφές για το πρόγραμμα «Θαλάσσια μπάνια ΚΑΠΗ» – Πως θα εγγραφείτε