Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του Αγ. Νικολάου στο Μαρούσι, για την καλύτερη θωράκιση της πόλης, δόθηκε με την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Τα έργα θα γίνουν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ύψους 520.000 ευρώ και σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή προβλέπουν την επαρκή αποχέτευση ομβρίων σε περιοχή η οποία βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του Δήμου, στα σύνορα με τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, όπου παρατηρείται η εμφάνιση συχνών πλημμυρικών φαινομένων.

Κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη με τον δήμαρχο Αμαρουσίου, στην οποία παρούσα ήταν και η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, συζητήθηκε ακόμη η εξέλιξη των μελετών για το Ρέμα Σαπφούς, καθώς και διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλλα, επίσης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Η θωράκιση κάθε γειτονιάς της Αττικής με την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων είναι για εμάς στρατηγικός στόχος, ένα στοίχημα που κερδίζουμε με τη συνεργασία και τον σωστό προγραμματισμό μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Μαρούσι μας, όπου είχα τη χαρά να υπογράψω μαζί με τον δήμαρχο την προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου για την διαχείριση των ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Ένα έργο, το οποίο θα θωρακίσει την περιοχή από πλημμυρικά φαινόμενα και θα δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας για τους κατοίκους. Επιπλέον, διερευνήσαμε με το δήμαρχο και τις προϋποθέσεις επέκτασης αντίστοιχων έργων σε όσες γειτονιές, οι οποίες πια δεν είναι πολλές, αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Στόχος είναι το Μαρούσι να είναι πρωτοπόρο, ως μια σημαντική πόλη των Βορείων Προαστίων, αλλά και ολόκληρης της Αττικής».

O δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε: «Τα αντιπλημμυρικά έργα στον Άγιο Νικόλαο Αμαρουσίου είναι σημαντικά για τη θωράκιση της περιοχής και την ασφάλεια των περιουσιών και των πολιτών. Η εκκίνηση των διαδικασιών για την δημοπράτηση του εν λόγω έργου είναι μία πολύ θετική εξέλιξη. Στον τομέα αυτό συζητήσαμε ακόμη τη δυνατότητα για κάποιες μικρότερες τεχνικές παρεμβάσεις στο Ρέμα Σαπφούς μέχρι να εκτελεστεί το μεγάλο έργο της διευθέτησής του. Η συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής είναι στενή και εποικοδομητική και αποδίδει καρπούς προς όφελος των Μαρουσιωτών. Ο Γ. Πατούλης γνωρίζει προσωπικά τις ανάγκες του Αμαρουσίου σε έργα υποδομών και ευελπιστούμε πως στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμη περισσότερες συνέργειες».

Διαβάστε περισσότερα:

Νέο επίδομα 430 ευρώ: Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις

Εισφορά αλληλεγγύης: Καταργείται για όλους από το 2023 – Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι

ΕΝΦΙΑ: Πληρωμή σε άτοκες δόσεις με πλαστικό χρήμα