Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο Αμαρουσίου η «Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων», στην πλατεία Γαρδέλη (πλησίον ΗΣΑΠ), την Κυριακή 15 Μαΐου.

Η  εκδήλωση περιλάμβανε ενημέρωση και εκπαίδευση στους δημότες και επισκέπτες για τα αδέσποτα ζωάκια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά σε σταθμούς σίτισης και σημεία που βρίσκονται, στάδια υιοθεσίας, διανομές ξηράς τροφής, ενώ έγινε ενημέρωση γύρω από την ηλεκτρονική εφαρμογή με το σύνθημα «Στειρώνω, Τσιπάρω, Υιοθετώ». Ακολούθησαν διάφορα happening που περιελάμβαναν face painting, μασκότ, μπαλόνια, μουσική, κεράσματα, εκπαιδευτικό show για τα μικρά παιδιά αλλά και κλήρωση δώρων.

Επίσης, το 2ο Σύστημα Προσκόπων σε συνεργασία με το τοπικό τμήμα Αμαρουσίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού παρουσίαζαν κατασκευή από ξύλινα σπιτάκια για τα αδέσποτα της πόλης, τα οποία θα τοποθετηθούν σε τρεις πλατείες του Αμαρουσίου. Με το τέλος δε της γιορτής υιοθετήθηκαν 9 σκυλάκια και 6 γατάκια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Στέφανου Τσιπουράκη, του αρμόδιου για την προστασία αδέσποτων ζώων και αντιδημάρχου Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς  Γιάννη Ιωαννίδη, του αντιδήμαρχου Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννη Νικολαράκου και του προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρου Κόνιαρη.

Απευθυνόμενος σε φορείς, συλλόγους και δημότες, ο δήμαρχος τόνισε:

«Σήμερα στο Μαρούσι είναι γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, γιορτή εθελοντισμού για τους αδέσποτους φίλους μας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην πόλη μας. Μοιράζουμε τροφές για τα ζωάκια, συγκεντρώνουμε στις λίστες μας νέους εθελοντές, ενδυναμώνουμε την έννοια της σωστής νοοτροπίας απέναντι στα ζωάκια συντροφιάς. Οι αδέσποτοι φίλοι μας χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ως Δήμος φροντίζουμε για καλύτερες συνθήκες περίθαλψης, έχουμε τη βοήθεια του ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ και των φιλοζωικών σωματείων. Πάντα θα χρειαζόμαστε και τη δική σας προσπάθεια, θέλουμε να μας βοηθήσετε να περάσουμε το σωστό μήνυμα για τους τετράποδους φίλους μας γιατί κι αυτοί έχουν δικαιώματα μέσα στην πόλη»

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Γ. Ιωαννίδης σημείωσε: «Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και εγώ προσωπικά είμαστε εδώ για να ακούσουμε και να βοηθήσουμε κάθε δημότη που τον ενδιαφέρει η ευζωία των αδέσποτων. Η σημερινή μέρα είναι μία ευκαιρία για τον έως τώρα απολογισμό σχετικά με τα ζωάκια συντροφιάς αλλά και  δέσμευση ότι θα δουλέψουμε μαζί σας για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα της πόλης μας».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Στέφανος Τσιπουράκης, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο  για την πραγματοποίηση όλων όσων του ζητήθηκαν σχετικά με τα αδέσποτα ζωάκια της πόλης, τόνισε την υποχρέωση του κάθε πολίτη να σέβεται τα ζώα κάτι που απεικονίζει πρωτίστως μια πολιτισμένη κοινωνία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η ηθοποιός – πρέσβειρα αδέσποτων ζώων και κάτοικος Αμαρουσίου Ναταλία Δραγούμη, η οποία ευχαρίστησε τον κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου  και τα μέλη της  δημοτικής Αρχής που τη βοηθούν στο έργο της, ενώ επίσης αναφέρθηκε στη σημασία της ευαισθητοποίησης απέναντι στα αδέσποτα ζώα, «κάτι που πρέπει να δείξουν όλοι οι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπως ανέφερε.

Ο σύμβουλος του δημάρχου για την ευζωία των αδέσποτων Νίκος Τακτικός, εκ των πρωταγωνιστών για την προστασία των αδέσποτων ζώων του Αμαρουσίου, παραβρέθηκε στην εκδήλωση ως διαρκής σύμμαχος της ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά ζωάκια της πόλης.

Σημαντική για την εκδήλωση ήταν η προσφορά του συλλόγου ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ της πρόεδρου Μαριάννας Ζερβάκη, της αντιπροέδρου Εύας Μαυρίδου και των μελών, οι οποίοι φροντίζουν για την περίθαλψη, στείρωση και διατροφή των αδέσποτων της πόλης του Αμαρουσίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ακόμη, η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, η εντεταλμένη σύμβουλος Αθλητισμού & πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα, η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Τουρισμού Φανή Λέκκα, ο σύμβουλος του δημάρχου Χρυσόστομος Σχοινάς, ο πρ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Βλαχοπιώτης, η Μαρουσιώτισσα Ντέπη Μπιλιλή, η πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος Κορίνα Λιούτα, η επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας τη και αν. διοικήτρια του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» Φωτεινή Βρύνα, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας  του Δήμου Πεντέλης Γεωργία Μητροπούλου και ο αρχηγός του 2ου συστήματος προσκόπων Γιάννης Γεωργόπουλος.

Για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης συνέβαλαν ακόμη, ο κοινοτικός σύμβουλος Πειραιά Πάνος Βλαχουτσάκος, η υπεύθυνη της εταιρίας nokaka (που κατέχει τη σχετική παγκόσμια πατέντα) Αρκούδη Μαρία, από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού η τοπική  έφορος Κική Μάκου καθώς και μέλη, η Άρτεμις  Ράφα και ο Γιάννης Βαβίτσας με τη νέα εφαρμογή ανεύρεσης χαμένων σκύλων Spot & Stray, ο εκπαιδευτής σκύλων Δημήτρης Λεβαντής (dog’s 84), ο συνεργαζόμενος γιατρός της πόλης Ξενοφών Μακρυθανάσης, από την Μητρόπολη Αμαρουσίου το μέλος Κωνσταντίνος Γεωργίου.

Από το Forum Νέων του Δήμου Αμαρουσίου οι Ανδρέας Ντούκλιας, Νάνσυ Ακριδοπούλου, Βάσια Ζέρβα, Αλεξάνδρα Ιωάννου, Ευθύμης Φούντας, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Βίλλυ Παπαχρυσάνθου, Αναστασία Κιζηλή και οι εθελόντριες Μιμίκα Παπαναστασίου, Χρυσούλα Παπαναστασίου, Έφη Αποστολάτου, Νατάσα Στρατάκη.

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Βριλησσίων: Εκατοντάδες περιηγητές στη Ρεματιά για την έναρξη της 8ης Γιορτής Περιβάλλοντος

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ισόβια και 11,5 χρόνια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Δήμος Παπάγου Χολαργού: Πρόσληψη έκτακτου εποχικού προσωπικού – Που θα απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι