«Πράσινος» φωτισμός στην παιδική χαρά Αμαρυσίας Αρτέμιδος στο Μαρούσι από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου για δυναμική χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή και στοιχείων χαμηλής ηλεκτρικής κατανάλωσης στους κοινόχρηστους χώρους, τα δημοτικά κτήρια και δρόμους της πόλης.

Ο Δήμος συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ProDeSa για την υλοποίηση έργων ενεργειακής αποδοτικότητας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δημοτικά κτήρια. Το έργο αυτό αποσκοπεί στην υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και ακόμη έξι Δήμων της Αττικής, στην ανάπτυξη έργων ενεργειακής αποδοτικότητας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, χρησιμοποιώντας καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία και προσελκύοντας ιδιωτικές επενδύσεις.

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου δηλώνει σχετικά: «Οι δεσμεύσεις μας για προστασία του περιβάλλοντος και ασφάλεια στους πολίτες γίνονται πράξη. Η παιδική χαρά της Αμαρυσίας Αρτέμιδος δεν είχε δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Επιλέξαμε τη βέλτιστη λύση που σέβεται το περιβάλλον αποδίδοντας στους Μαρουσιώτες μία φωτεινή πλέον παιδική χαρά και γειτονιά, με μηδενική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα. Επιπλέον της πράσινης ενέργειας που εισάγουμε στους κοινόχρηστους χώρους, χρησιμοποιούμε και τις πλέον καινοτόμες λύσεις καθώς τα συγκεκριμένα στοιχεία παρέχουν κάλυψη 360 μοιρών με προφανή τη μεγάλη αποτελεσματικότητά τους. Το Μαρούσι μπαίνει σε μία νέα εποχή και στον τομέα της παραγωγής και διαχείρισης της ενέργειας και πολύ σύντομα και νέα έργα θα βελτιώσουν σημαντικά την ευζωία και την ασφάλεια στην πόλη».

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Βριλησσίων: Μη διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου το τριήμερο 11-13 Φεβρουαρίου

Κορωνοϊός: Χωρίς όριο οι καθήμενοι ανά τραπέζι στην εστίαση – Ποια μέτρα παραμένουν σε ισχύ

Σύνδρομο MIS-C: Πάνω από 100 κρούσματα στην Ελλάδα – Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς