Ευθύνες στην κυβέρνηση, την Περιφέρεια Αττικής και την δημοτική Αρχή της πόλης, επιρρίπτει η παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίδα στον Δήμο Αμαρουσίου, εστιάζοντας στις πολύωρες διακοπές ρεύματος κατά τόπους, αλλά και στην έλλειψη οργάνωσης και σχεδίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ολόκληρες γειτονιές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για ώρες, προκαλώντας θυμό και αγανάκτηση στους πολίτες.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Για μια ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές, με σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια, αλλά και την ίδια τη ζωή του λαού της Αττικής, που και πάλι  βρέθηκε εκτεθειμένος και  απροστάτευτος, στο έλεος του χιονιά.

Εικόνες και γεγονότα, που προκαλούν  θυμό και αγανάκτηση.

Στο Μαρούσι ολόκληρες γειτονιές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για ώρες (Νέο Τέρμα, Ανάβρυτα, Νέα Φιλοθέη κ.ά.) ενώ οι περισσότεροι δρόμοι είναι ακόμη απροσπέλαστοι, πραγματικά παγοδρόμια… Η «πολιτική προστασία», που πρόσφερε η δημοτική Αρχή Αμπατζόγλου σε όσους τυχερούς πρόλαβαν ήταν, όλη κι όλη, μερικά κιλά «ανεπεξέργαστο αλάτι»!

Μολονότι το φυσικό φαινόμενο (σ.σ. ο χιονιάς) ήταν γνωστό εδώ και μια εβδομάδα από τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο κρατικός μηχανισμός  αποδείχτηκε για άλλη μια φορά προκλητικά ανεπαρκής όσον αφορά τις λαϊκές ανάγκες.  Ο … σχεδιασμός  στηρίχτηκε και πάλι στη λογική του «κόστους οφέλους»   και της «ατομικής ευθύνης».

Η εξοργιστική αυτή κατάσταση όμως δεν είναι αποτέλεσμα φυσικών  φαινομένων. Είναι το τραγικό αποτέλεσμα της πολιτικής, που ασκείται διαδοχικά από όλες τις αστικές κυβερνήσεις και φυσικά και τη σημερινή, που θεωρεί κόστος τη χρηματοδότηση, τον εξοπλισμό και τη στελέχωση των υπηρεσιών, που αφορούν στην προστασία του λαού από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές, παραδίδοντας στους ιδιώτες ό, τι υποδομή έχει απομείνει. Είναι το τραγικό αποτέλεσμα της πολιτικής, που παραδίδει στα επιχειρηματικά συμφέροντα κρίσιμους τομείς για την προστασία και τις ανάγκες  του λαού (αυτοκινητοδρόμους κ.ά.), είναι αποτέλεσμα   της πολιτικής, που αποθεώνει την ιδιωτική πρωτοβουλία…

Τεράστιες ευθύνες όμως έχουν τόσο η Περιφέρεια, όσο και η δημοτική αρχή, που συνειδητά προωθούν την παραπάνω πολιτική, άλλοτε υπερασπίζοντάς την φανερά και άλλοτε πετώντας με ευκολία τη «μπάλα στην εξέδρα», όταν τα πράγματα ζορίζουν και έρχονται στο «διά ταύτα».

Τον 21ο αιώνα, δεν ανεχόμαστε να πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να καιγόμαστε το καλοκαίρι, να  ξεπαγιάζουμε τον χειμώνα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή να αποκαταστήσουν άμεσα τις βλάβες στην ηλεκτροδότηση, να πάρουν όλα τα μέτρα για να ανοίξουν οι δρόμοι και  να  λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία και οι υπηρεσίες

Καλούμε το Μαρουσιώτικο  λαό να οργανώσει την πάλη του  και να διεκδικήσει ότι του ανήκει. Σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Δήμου και των Εργατικών Σωματείων της Πάτρας, για την αγωνιστική διεκδίκηση της λύσης των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων.

Το Σάββατο 29 Γενάρη στις  11 το πρωί συμμετέχουμε στην υποδοχή, στην Ομόνοια, της μηχανοκίνητης πορείας από την Πάτρα  στην Αθήνα   και στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα».

Διαβάστε περισσότερα:

«Καμπανάκι» μετεωρολόγων για πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική

Μια δίαιτα με πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και λίγα ωμέγα-6 βοηθά στη μείωση των πονοκεφάλων – Τι δείχνει αμερικανική έρευνα

Τραγωδία στα Μελίσσια – 77χρονος γλίστρησε στον πάγο, χτύπησε στο κεφάλι και έχασε τη ζωή του