Απατεώνας επιχειρηματίας φέσωσε δεκάδες πολίτες αρπάζοντάς τους συνολικά 1 εκατ. ευρώ. Ο άνδρας που έγινε παπάς για να γλιτώσει τα χρέη αλλά και την οργή των θυμάτων του εντοπίστηκε σχεδόν τυχαία 14 χρόνια μετά τη δράση του από μία φωτογραφία στο Facebook και λειτουργεί στα Βριλήσσια.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τρίτης (16/5) σε σχετικό της ρεπορτάζ η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega», ο εν λόγω παπάς ήταν επιχειρηματίας που δραστηριοποιείτο στο εμπόριο δερμάτων στην Πάτρα, με μεγάλο κύκλο εργασιών, αποφάσισε να κλείσει την επιχείρησή του και εξαφανίστηκε, αφήνοντας στον… πάγο τους πελάτες του.

Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα τα θύματά του κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσω social media και συνειδητοποίησαν ότι έγινε παπάς για να γλιτώσει από τα χρέη του. Ο άνδρας φαίνεται πως μόλις τα πράγματα στράβωσαν και βρέθηκε χρεωμένος, αποφάσισε βάλει λουκέτο και να εξαφανιστεί.

Τα θύματα του ιερέα κατάφεραν να τον συναντήσουν στο νεκροταφείο, την ώρα που τελούσε κηδεία. Όταν του ζήτησαν τα χρήματά τους πίσω, εκείνος τους είπε να περιμένουν και πως θα τα επιστρέψει σιγά σιγά, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Λειτουργεί στα Βριλήσσια

Ο συγκεκριμένος παπάς είναι εφημέριος στον Ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων στα Βριλήσσια.

Ανήκει δε στην αρχιεπισκοπή Αθηνών από τον Οκτώβριο του 2021, είναι έγγαμος και πατέρας 6 παιδιών.

Από το 1993 έως και το 2011, συνέχισε ως τρίτη γενιά συνέχισε την ιδιωτική επιχείρηση υποδημάτων που διατηρούσε η οικογένεια του στην Πάτρα. Δραστηριοποιήθηκε για κάποια χρόνια εκεί και «φέσωσε» πολλούς ανθρώπους εκεί, σύμφωνα με καταγγελίες, και έπειτα εξαφανίστηκε.

Το 2011-2012 αποφοίτησε από τη Ριζάρειο ιερατική σχολή κι στη συνέχεια συμμετείχε σε προγράμματα κατάρτισης κληρικών του ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης το 2012 έως το 2020. Από το 2012 και μετά ιερατεί και λειτουργεί σε διάφορες ενορίες.

Το 2012 διορίστηκε ως εφημέριος της Αγίας τριάδας Πετρουπόλεως έως και το 2021 και εδώ και 2 χρόνια είναι προσωρινός εφημέριος στον Ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων στα Βριλήσσια.

«Προς στιγμής δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο και ούτε έχουμε κάτι στα χέρια μας που να καθιστά κατηγορία εναντίον του»

Σε επικοινωνία με τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοχάρη Βαρνάβα, ο ίδιος ανέφερε πως εφόσον υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες, θα λάβουν και εκείνοι τα μέτρα τους και επεσήμαναν πως δεν είχαν ιδέα για τη δράση του.

«Προς στιγμής δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο και ούτε έχουμε κάτι στα χέρια μας που να καθιστά κατηγορία εναντίον του. Εάν κάποιος έχει στοιχεία εναντίον του, να τα καταθέσει και να τηρήσουμε και εμείς την νόμιμη διαδικασία», τόνισε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοχάρης Βαρνάβας.

Διαβάστε περισσότερα:

Εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Διονύσου το Σάββατο 17 Ιουνίου στον Άγιο Στέφανο

Βριλήσσια: Με την καθιερωμένη πεζοπορία της Ρεματιάς ξεκίνησε η 9η Γιορτή Περιβάλλοντος

Δήμος Πεντέλης: Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας του Γραφείου Δημότη