Την έναρξη της 9ης Γιορτής Περιβάλλοντος Μαΐου-Ιουνίου 2023 του Δήμου Βριλησσίων σηματοδότησε η πεζοπορία που οργανώθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου από κοινού με τον φυσιολατρικό σύλλογο «Βριλησσός».

Περισσότεροι από 500 πεζοπόροι, δημότες επισκέπτες και σύλλογοι, περιηγήθηκαν από τη Σπηλιά του Νταβέλη μέχρι τη Ρεματιά των Βριλησσίων, όπου είχε οργανωθεί η υποδοχή τους με εδέσματα και μουσικό πρόγραμμα.

Η πεζοπορική διαδρομή, η οποία ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στη 1:30 το μεσημέρι, περιλάμβανε τρεις στάσεις ιστορικής ενημέρωσης για το Πεντελικό, από τον γεωλόγο MSc ωκεανογράφο Βασίλη Κωνσταντινίδη και τον βιολόγο – Msc Οικολογίας Θεμιστοκλή Σμπαρούνη, μέλη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ): Στη σπηλιά του Νταβέλη, στη Νέα Πεντέλη και στην πεντάτοξη γέφυρα της Δούκισσας Πλακεντίας.

Κατά την υποδοχή των συμμετεχόντων διανεμήθηκαν από τον Δήμο Βριλησσίων τα απαραίτητα για δροσιά και ενέργεια των περιηγητών νερά, φρούτα και αφεψήματα, ενώ ακολούθησε γιορτή με ορχήστρα λαϊκού τραγουδιού, καθώς και φιλέματα ποτών και γεύσεων, για την ολοκλήρωση της δράσης, που σήμανε την έναρξη της φετινής (9ης) Γιορτής Περιβάλλοντος.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο δήμαρχος Βριλησσίων Κώστας Βαφειάδης, ο τ. δήμαρχος Βριλησσίων και υποψήφιος βουλευτής Β1 Αθηνών Ξένος Μανιατογιάννης και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών Αλέξης Μαυραγάνης.

Επίσης, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας Βούλα Αρσένη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Πισιμίσης, Θ. Δημαράς και Σοφία Μαντινίδου.

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Πεντέλης: Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας του Γραφείου Δημότη

«Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Από σήμερα οι αιτήσεις για όλα τα ΑΦΜ

Στο… χέρι της Κηφισιάς η άνοδος στην Super League