Αύξηση του όγκου κλαδεμάτων παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις γειτονιές του Δήμου Βριλησσίων, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει την αποτελεσματικότητα αποκομιδής τους από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και αυτά να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Υπό αυτό το πρίσμα, η δημοτική Αρχή απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους να μην εναποθέτουν εκτός του οικοπέδου τους κλαδέματα και ογκώδη απόβλητα, εφόσον νωρίτερα δεν έχει προγραμματιστεί ραντεβού με το Δήμο για την αποκομιδή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Βριλησσίων, καλούνται όσοι επιθυμούν να κλαδέψουν, να αποψιλώσουν, να πραγματοποιήσουν χορτοκοπτικές εργασίες ή να εξάγουν ογκώδη αντικείμενα (καναπέδες, στρώματα κλπ) να επικοινωνήσουν πρώτα με την αρμόδια υπηρεσία στο τηλέφωνο 2106130917, να προγραμματίζουν από πριν ραντεβού για την αποκομιδή και μετά να πραγματοποιήσουν τις σχετικές εργασίες.

«Για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών, οι υπηρεσίες αποκομιδής κλαδεμάτων και ογκωδών-εξωοικιακών αντικειμένων του Δήμου λειτουργούν εκτάκτως σε 24ωρες βάρδιες καθημερινά, συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου. Η συνδρομή και η συνεργασία όλων μας συμβάλει στην ασφάλεια και στην καθαριότητα της πόλης» επισημαίνει ο Δήμος Βριλησσίων.

Μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα δημοσιευθέντα για το 2021 στοιχεία του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμος Βριλησσίων συλλέγει σε χωριστά ρεύματα ανακύκλωσης πάνω από το 1/3 (35%) των απορριμμάτων του, μειώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, ενισχύει την παραγωγική δραστηριότητα της βιομηχανίας της χώρας και τις θέσεις εργασίας από την επεξεργασία των ανακτώμενων (δευτερογενών) υλικών νέας παραγωγής, και λαμβάνει από τον φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α) 20% έκπτωση στις εισφορές του για την ταφή των συμμείκτων απορριμμάτων του (πράσινος κάδος) στον Ο.Ε.Δ.Α./Χ.Υ.ΤΑ. Φυλής, επιπλέον των σημαντικών ποσών που εκ των προτέρων εξοικονομεί για όσα δεν καταλήγουν σε Χ.Υ.Τ.Α, γιατί συλλέγονται χωριστά στην πηγή και οδεύουν σε κατάλληλους φορείς ανακύκλωση.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βριλησσίων καταβάλλει στον φορέα (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) 644.990 ευρώ αντί για 1.115.424 ευρώ, δηλαδή -42% που θα κατέβαλλε εάν δεν είχε μεταρρυθμίσει τη λειτουργία του στην κατεύθυνση της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης με Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ).

Διαβάστε περισσότερα:

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Σε ποιες περιοχές θα γίνουν μέχρι και 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις – Ανοίγει στις 13:00 η πλατφόρμα

Power pass: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για επιστροφή έως 600 ευρώ

Ακόμα και τον καφέ με κάρτα πληρώνουν οι Έλληνες – Μεγάλη αύξηση στη χρήση πλαστικού χρήματος