Τη συμφωνία για την υπογειοποίηση των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος μέσης και μέσης-χαμηλής τάσης στα Βριλήσσια, σε μήκος 15 χλμ., εξασφάλισε ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, μετά από σύσκεψη εργασίας που είχε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, με εκπροσώπους της Διοίκησης του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικού Ρεύματος ΑΕ (ΔΕΔΔΗΕ).

Το έργο είναι αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση και ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, εντός του τρέχοντος έτους και θα ολοκληρωθούν σε διάστημα 18 μηνών.

Ο κ. Μανιατογιάννης έθεσε το αίτημα σε επίσημη συνάντηση  με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διαχειριστή, Αναστάσιο Μάνο, τον Μάρτιο του 2021, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής αλλά και ως αντιστάθμισμα για την παρουσία του Κέντρου Διανομής, μέσα στην πόλη.

Ακολούθησε κύκλος συνεργασίας μεταξύ Δήμου Βριλησσίων και ΔΕΔΔΗΕ, με τη τελική συμφωνία να οριστικοποιείται στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου, στα γραφεία του Διαχειριστή.

«Με την υπογειοποίηση λύνεται ένα χρόνιο ζήτημα πρωτίστης σημασίας, το οποίο αποτελεί πάγια προγραμματική δέσμευσή μας προς τους δημότες. Πάντα πορευόμαστε με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των δημοτών, για μια καλύτερη και βιώσιμη πόλη, για την ποιότητα ζωής που μας αξίζει», σχολίασε ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης.

Ο Δήμος Βριλησσίων είναι από τους πρώτους Δήμους της Αττικής που προχωρά στην υπογειοποίηση του σημαντικότερου μέρους του δικτύου του, επιτυγχάνοντας, μεταξύ άλλων,  τα παρακάτω θετικά αποτελέσματα:

–       Εξάλειψη κινδύνων εκτεταμένων διακοπών ρεύματος από πτώσεις δέντρων στα καλώδια παροχής ρεύματος.

–       Αποφυγή  πυρκαγιών από σπινθήρες στα καλώδια παροχής ρεύματος.

–       Μείωση φθορών και εν γένει βλαβών και των δαπανών επισκευών τους.

–       Μεγιστοποίηση της αξιοπιστίας του δικτύου.

–       Αισθητική αναβάθμιση της πόλης από την απομάκρυνση 15 χλμ καλωδίων ρεύματος από τις οδούς και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

–       Προστασία και ενίσχυση του υψηλού πρασίνου από την αποφυγή των αναγκαστικών ως τώρα κλαδεύσεων πλησίον των υπό αντικατάσταση υφιστάμενων καλωδίων ρευματοδότησης.

Διαβάστε περισσότερα:

Διάρρηξη στο σπίτι στελέχους του υπουργείου Οικονομικών στη Νέα Ερυθραία – «Ξήλωσαν» το χρηματοκιβώτιο

Επιδότηση καυσίμων: Ποια η διαδικασία – Τα 2+1 μέτρα για την ακρίβεια

Φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει φέτος – Oι εννέα κωδικοί