Φιλοξενία σε πρόσφυγες από την Ουκρανία, σε σπίτια που παραχώρησαν κάτοικοι των Βριλησσίων, παρέχει ο Δήμος Βριλησσίων, σε συνέχεια της ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλε στην πόλη Τσερνιβτσί.

Ο Δήμος Βριλησσίων ανέλαβε και καλύπτει όλα τα αναγκαία για την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των προσφυγικών οικογενειών, από τη σίτιση και τον ρουχισμό, ως την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ψυχολογική υποστήριξη, την απασχόληση των παιδιών στις δομές και στα σχολεία του Δήμου.

Επίσης θα παραδίδονται μαθήματα Ελληνικών από καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οδησσού που πλέον στεγάζεται στην πόλη, ώστε τα παιδιά όλων των ηλικιών που ήδη διαμένουν στα Βριλήσσια κι όσα ακόμα θα προσέλθουν έχουν όσο το δυνατόν,  πιο ομαλή προσαρμογή στα σχολεία του Δήμου. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων στην αίθουσα του ΚΑΠΗ.

Ξένος Μανιατογιάννης, Δήμαρχος Βριλησσίων

«Με την ελπίδα να σιωπήσουν τα όπλα και να επιστρέψει όσο το δυνατόν συντομότερα η Ειρήνη στη γείτονα, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα θύματα του πολέμου και στους ομογενείς μας. Ευχαριστούμε όλους εσάς που ενισχύετε το «κύμα» ανθρωπιάς και αποδεικνύετε για ακόμη μια φορά πως η προσφορά και η αλληλεγγύη των Βριλησσιωτών δεν έχει σύνορα» σημείωσε ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης.

Τις προσεχείς ημέρες ετοιμάζονται κι άλλα σπίτια για να υποδεχθούν επιπλέον πρόσφυγες,  που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω του πολέμου.

Σημειώνεται, ότι ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, από την πρώτη στιγμή στηρίζει τα θύματα πολέμου στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ έως τις 18 Μαρτίου

Δωρεάν rapid test από τον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη 16 Μαρτίου

Αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα – Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων σε ψωμί και ζυμαρικά