Σε ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση θέτει το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) ο Δήμος Βριλησσίων, με σκοπό την καταγραφή των απόψεων, πολιτών και φορέων σχετικά με τη χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) εντός των ορίων του Δήμου, αλλά και για την ηλεκτροκίνηση εν γένει.

Η δημοτική αρχή αναφέρει σχετικά:

«Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών και με βάση το νόμο 4710/2020 “Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και άλλες διατάξεις”, οι μεσαίοι και μεγάλοι Δήμοι της χώρας υποχρεούνται να συντάξουν Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).

Υπό το πρίσμα αυτό, ο Δήμος μας χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο να εκπονήσει το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, το οποίο αφορά στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Τα ΣΦΗΟ θα αποτελούν ουσιαστικά τον οδικό χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχέδιου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση με σκοπό την καταγραφή των απόψεων, πολιτών και φορέων σχετικά με την χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) εντός των ορίων του Δήμου Βριλησσίων αλλά και για την ηλεκτροκίνηση, εν γένει.

Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα ληφθούν υπόψη και θα συμβάλουν αποφασιστικά στον αποτελεσματικό σχεδιασμό του δικτύου σημείων επαναφόρτισης Η/Ο εντός των ορίων του Δήμου. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά».

Διαβάστε περισσότερα:

Τέλη Κυκλοφορίας 2022 : Πότε λήγει η προθεσμία για την πληρωμή – Ποιοι κερδίζουν από την παράταση

Άγιου Βαλεντίνου: 16 παραδόσεις για την ημέρα των ερωτευμένων

Φρίκη στην Κυψέλη: Μητέρα μαζί με τον σύντροφό της δολοφόνησαν το 7χρονο παιδί της