Στη δράση «Ζero Hero – “Ο κύκλος των χαμένων πλαστικών”» συμμετέχει ο Δήμος Βριλησσίων.

Πρόκειται για μία δράση που εμπνέει μικρούς και μεγάλους να συγκεντρώσουν ποσότητες πλαστικών μπουκαλιών σε έναν εμβληματικό κάδο συλλογής σε σχήμα ψαριού, πριν αυτές καταλήξουν στη θάλασσα και κατ’ επέκταση στην τροφική αλυσίδα.

To Zero Hero – “Ο κύκλος των χαμένων πλαστικών” αποσκοπεί στην πρόληψη της δημιουργίας απορριμμάτων, καθώς και στην ενίσχυση ενός eco-συστήματος που φέρνει κοντά οργανισμούς και άτομα που μοιράζονται το ίδιο όραμα: έναν πλανήτη που όλοι σεβόμαστε και διατηρούμε αναλλοίωτο!

Οι ποσότητες πλαστικών μπουκαλιών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της δράσης οδηγούνται με τρόπο οργανωμένο και καταγεγραμμένο προς ανακύκλωση με τη βοήθεια του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Keep Sea Blue, που έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης σε παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Το εντυπωσιακό ψάρι της πρωτοβουλίας «Zero Hero» θα βρίσκεται στην πόλη, στο πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ) στην οδό Μπακογιάννη, από τις 16 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2021, καλώντας τους πολίτες να το επισκεφθούν, φέρνοντας τα πλαστικά μπουκάλια τους και να το γεμίσουν.

Ο δήμαρχος, Ξένος Μανιατογιάννης, θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους στο ψάρι της «Zero Hero» την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, στις 11:30.

Διαβάστε περισσότερα:

Πως επηρέασαν τους εργαζόμενους η πανδημία και τα lockdown

Μετάλλαξη Όμικρον: 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα – Που εντοπίζονται

Εξοικονομώ 2021: Άνοιξε η πλατφόρμα – Που θα κάνετε αίτηση (upd)