Η έντονη φημολογία ότι ο νυν δήμαρχος των Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης «φλερτάρει» πιο έντονα από ποτέ με την βουλευτική υποψηφιότητα για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ -έστω και αν στο παρελθόν είχε, ουσιαστικά, απαρνηθεί τη σχέση του μαζί του για να εξασφαλίσει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ή κατ’ άλλους να ενδυθεί τον μανδύα του… ανεξάρτητου υποψηφίου, με προφανείς λόγους- προκαλεί έναν πρόωρο και αρκετά έντονο… προεκλογικό αναβρασμό στο προάστιο του βόρειου τομέα.

Χωρίς υπερβολή, από τα… σπλάχνα της «κυβερνώσας παράταξης» ξεπηδούν δύο τουλάχιστον φιλόδοξοι υποψήφιοι διάδοχοί του και επίδοξοι νέοι δημοτικοί άρχοντες, έτοιμοι να διεκδικήσουν τον θώκο στις προσεχείς εκλογές, αν και οι «ντόπιοι» μιλούν για… περισσότερες υποψηφιότητες.

Αν δε, συνυπολογισθούν και οι… αντιδήμαρχοι, γίνεται ένας μικρός χαμός.

Βέβαια, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν δεν υπήρχε η διάσπαση του «γαλάζιου στρατοπέδου» σε δύο παρατάξεις κατά τις προηγούμενες και όχι μόνο εκλογές, τότε πολύ δύσκολα η πόλη θα έβλεπε δήμαρχο με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Να μην τα πολυλογούμε:

Όσο κυλάει ο καιρός τα προεκλογικά σενάρια πληθαίνουν. Ποιος θα εκπροσωπήσει τον χώρο που… εκπροσωπεί ο νυν δήμαρχος; Από πού θα λάβει χρίσμα; Αν είναι δύο ή περισσότεροι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που θα αναδείξει η παράταξη που σήμερα «είναι ένα» τι… ποσοστό θα απομείνει στον καθένα; Και πως αύριο θα μπορέσουν να κερδίσουν τον έναν ή τους δύο «γαλάζιους» υποψηφίους; Γιατί, ακόμα και αν υπάρξει πάλι διάσπαση (θα υπάρξει, άραγε;) στους… απέναντι, μια ενδεχόμενη «διαίρεση» του ποσοστού των σημερινών «κυβερνώντων» δεν θα τους επιτρέψει να κατέβουν με τις ίδιες φιλοδοξίες στην κούρσα του 2023!

Γιατί, αν οι Νεοδημοκράτες αντιπροσωπεύουν ένα 60% το λιγότερο, για τους «άλλους» δεν απομένει πάνω από 30%, αν υπολογίσουμε και τις υπόλοιπες υποψήφιες παρατάξεις. Πόσο μάλλον αν αυτό το «ούτε 30%» χωρισθεί «στα δύο»…

Κάποιοι βάζουν στοιχήματα ότι ο δήμος θα ξαναγίνει «γαλάζιος» για όλους τους προαναφερόμενους λόγους στις επόμενες εκλογές και αναπόφευκτα θα μείνουν μερικοί από όσους βιάζονται να μοιράσουν από τώρα οφίτσια «με την όρεξη». Συμπεριλαμβανομένων όσων παρουσιάζουν συμπεριφορές δημάρχου ή …αντιδημάρχου κ.λ.π. Εδώ θα είμαστε και θα σας ενημερώνουμε. «Επιστρέφουμε» σύντομα…

*Ο Βριλησσιώτης