Διευρύνοντας τις πρωτοβουλίες και δράσεις διασύνδεσής του με την νέα γενιά, και ειδικότερα με τον κόσμο της επιστήμης και της εκπαίδευσης, ο όμιλος Gizelis υποδέχθηκε πρόσφατα φοιτητές και καθηγητές από το Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας του ΕΚΠΑ.

Η αποστολή του ΕΚΠΑ, που συμμετείχε στο OPEN HOUSE 2022, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη νέα εποχή που φέρνουν στην ελληνική βιομηχανία και παραγωγή οι τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσει ο βιομηχανικός όμιλος GIZELIS (Gizelis SA & Gizelis Robotics).

Οι φοιτητές του τμήματος ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις στο Σχηματάρι και έμαθαν από πρώτο χέρι πως δουλεύουν στην πράξη τεχνολογίες και μηχανήματα, όπως οι CNC Στραντζόπρεσσες & Ψαλίδια, CNC Διατρητικές Μηχανές Punching, CNC Fiber Laser Κοπής, CNC Routers, Λογισμικά για Κοπή & Διαμόρφωση, Ρομποτική Συγκόλληση, Ρομπότ και Στραντζόπρεσσα, Ρομπότ Παλετοποίηση & Συσκευασία, 3D Additive & 3D Machining, INDUSTRY 4.0 Software Platform. Επίσης, από τη διευθυντική ομάδα της Gizelis Robotics, ο κ. Ευάγγελος Γκιζελής (CEO) και ο κ. Παναγιώτης Λάγιος Cofounder, καθώς και η κα Κωνσταντίνα Αντωνίου από το τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων, παρουσίασαν τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται ο βιομηχανικός όμιλος, έδωσαν χρήσιμες συμβουλές εξέλιξης στους φοιτητές, τους ενημέρωσαν για τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς εργασίας, εμπνέοντας τους για την μετέπειτα πορεία τους. Και από τις δυο πλευρές συμφωνήθηκε ότι η επίσκεψη αυτή θέτει τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία στο άμεσο μέλλον.

Σημειώνεται ότι στην αποστολή του Τμήματος Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας του ΕΚΠΑ συμμετείχαν συνολικά 5 μέλη ΔΕΠ του Τμήματος, καθώς και πάνω από 50 προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος.

Ο Ευάγγελος Γκιζελής, επικεφαλής του Ομίλου Gizelis, δήλωσε: «Είναι πάντα μεγάλη χαρά να υποδεχόμαστε μαθητές και φοιτητές στις εγκαταστάσεις μας. Τα νέα παιδιά πρέπει να τα εμπνεύσουμε εμείς οι πρωταγωνιστές της βιομηχανίας. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν για τις προοπτικές της βιομηχανίας, ότι η Βιομηχανία είναι ένας κόσμος δημιουργίας. Ένας κόσμος όπου αν ενταχθούν θα έχουν την ευκαιρία εάν το θέλουν να εξελιχθούν και να μεγαλουργήσουν».

Διαβάστε επίσης:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Αμαρουσίου για τους συμβασιούχους του Δήμου

Έργα 25 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Διονύσου για το 2023

Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος στα παιδιά από τον Δήμο Βριλησσίων