«Σημείο αναφοράς για την υποστήριξη της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα αποτελεί πλέον το Elevate Greece», έτσι ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας, έδωσε το σήμα για τα δεύτερα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, όπου αναδείχτηκαν 10 strat ups, μεταξύ των 700 επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο και οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 6.700 εργαζομένους.

Η απονομή των Βραβείων «Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Elevate Greece 2022», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», με τον υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να τονίζει ότι η «στήριξη της καινοτομίας και του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων του Elevate Greece αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα της Κυβέρνησης».

Οι 10 νικήτριες επιχειρήσεις βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα αξίας μεγαλύτερης των 200 χιλιάδων ευρώ καθώς και με υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας από το σύνολο των Επίσημων Υποστηρικτών του Elevate Greece. Συγκεκριμένα, οι νεοφυείς επιχειρήσεις που αναδείχτηκαν νικήτριες στις 10 κατηγορίες των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece 2022» είναι:

1. «Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου» | DIGISEC

2. «Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Εξωστρέφειας» | SafeSize

3. «Τουρισμού και Υπηρεσιών Φιλοξενίας» | Ferryhopper

4. «Βιοεπιστημών & Υγείας – Φαρμάκων» | Twobull MeDiTherapy

5. «Αξιοποίηση Τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης» | 3DHUB

6. Τεχνοβλαστός (Spin-off) της χρονιάς | Aquatic Biologicals

7. Ταχύτερα ανερχόμενη επιχείρηση | Cloudeo Hellas

8. Γυναικείας Επιχειρηματικότητας | iDNA Genomics

9. Κοινωνικής Συνεισφοράς | Docandu

10. Κορυφαία Νεοφυής Επιχείρηση από το Οικοσύστημα | COVARIANCE

Το Βραβείο «Startup of the year» στον διαγωνισμό Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Elevate Greece 2022 κέρδισε η εταιρεία DIGISEC.

Χαρτογράφηση του οικοσυστήματος Καινοτομίας

Μέσω του Elevate Greece, η πολιτεία διαθέτει πλέον μια σαφή και χαρτογραφημένη εικόνα του οικοσυστήματος καινοτομίας και έχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να σχεδιάζει πολιτικές προσαρμοσμένες στις ειδικότερες ανάγκες του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων.

Αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο μέσα από το οποίο η πολιτεία παρέχει εξειδικευμένα κίνητρα στις νεοφυείς επιχειρήσεις όπως φορολογικές εκπτώσεις για επενδυτικούς αγγέλους (angel investors), σύγχρονο φορολογικό πλαίσιο για μετοχές προαίρεσης (stock options), ακόμα και δράσεις ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της ρευστότητας τους απέναντι στην κρίση του Covid-19.