Όταν ο Έλον Μασκ δημιουργούσε την Boring Company, ονειρευόταν ένα υπόγειο δίκτυο σηράγγων εντός του αστικού ιστού, το οποίο θα ήταν αρκετό να εξαλείψει το κυκλοφοριακό στις πόλεις και να χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ανθρώπων και φορτίων.

Η εταιρεία, για να προχωρήσει περαιτέρω προς αυτόν τον στόχο, συγκέντρωσε 675 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης αποτιμώντας την εταιρεία στα 5,675 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία σχεδιάζει αξιοποιήσει τα κεφάλαια για τη δημιουργία του «scaling Loop», ένα σύστημα που θα μεταφέρει επιβάτες μέσω σηράγγων υψηλής ταχύτητας.

Η νεοσύστατη εταιρεία είχε προηγουμένως ισχυριστεί ότι η τεχνολογία θα μπορούσε μια μέρα να μεταφέρει επιβάτες με ταχύτητα έως και 150 μίλια την ώρα. Μέχρι στιγμής έχει δυσκολευτεί να πετύχει αυτές τις ταχύτητες, φτάνοντας το μέγιστο μόνο 50 mph σε δοκιμαστικές βόλτες με δημοσιογράφους σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla Model X.

Η Boring Company λέει ότι πρόσφατα κέρδισε την έγκριση για ένα δίκτυο σηράγγων μήκους 29 μιλίων που συνδέει 51 σταθμούς κάτω από το Λας Βέγκας. Η εταιρεία το αποκαλεί το «μεγαλύτερο έργο υπογείων μεταφορών» και λέει ότι τελικά θα είναι σε θέση να μεταφέρει 57.000 επιβάτες την ώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς διαμορφώνεται ο νέος κατώτατος μισθός – Αναλυτικά παραδείγματα

Συναγερμός για την ηπατίτιδα στα παιδιά – Τα 6 συμπτώματα

Το ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ έως και το Μεγάλο Σάββατο