Το Zero Stray Academy ιδρύθηκε το 2021 και έχει ως στόχο να συνδράμει τους δήμους της χώρας στη διαχείριση κυρίως των αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, εκπαιδεύοντάς τους.

Διαθέτει πρόγραμμα βασικών σπουδών το οποίο διαρκεί 5 εβδομάδες, έχει 21 διδασκαλίες, περισσότερους από 20 καθηγητές/ομιλητές ενώ από το 2022 θα είναι σε θέση να παρέχει και εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών για όσους δήμους το επιθυμούν και έχουν ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο. Η εκπαίδευση γίνεται εντελώς δωρεάν για τους δήμους, χωρίς κανένα κόστος για το ελληνικό κράτος ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την υποστήριξη αποκλειστικά της βρετανικής φιλοζωικής οργάνωσης, ιδρυθείσα το 1860, Battersea Dogs & Cats Home.

Κάθε ομάδα δήμων που εκπαιδεύεται αποτελείται από 10 δήμους και πρέπει να συμμετέχει κατ’ ελάχιστον ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ή εντεταλμένος σύμβουλος και ο μόνιμος υπάλληλος του δήμου. Δυνατότητα συμμετοχής υπάρχει και για τα μέλη των πενταμελών επιτροπών, των φιλοζωικών σωματείων και τους εθελοντές που συνεργάζονται με τους δήμους. Η 20η διδασκαλία («Εθνική Στρατηγική») απαιτεί τη συμμετοχή και του ίδιου του δημάρχου.

Τα μαθήματα δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους δήμους να μην κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά, τους παρέχουν την τεχνογνωσία για τη διαχείριση του ζητήματος (ειδικά των αδέσποτων) το οποίο ολοένα και περισσότερο έρχεται στο επίκεντρο. Κάθε μάθημα διαθέτει από μία έως τρεις διδασκαλίες, κάθε διδασκαλία διαρκεί περίπου 1,5-2 ώρες και πραγματοποιείται με τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας μας zerostrayacademy.gr.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει και δείκτες απόδοσης για κάθε δήμο ώστε να παρακολουθούμε την πρόοδο του. Έτσι, στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους θα βραβεύονται οι 5 δήμοι που έδειξαν τη μεγαλύτερη πρόοδο. Η βράβευση αφορά όλους τους δήμους που συμμετείχαν τη σεζόν 2021-2022 στο βασικό πρόγραμμα σπουδών.

Το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα σπουδών ολοκληρώνεται την 29η Οκτωβρίου με τη συμμετοχή πέντε δήμων (Αίγινας, Δάφνης, Αγίου Δημητρίου, Ηλιούπολης και Γαλατσιου. Το δεύτερο πρόγραμμα σπουδών εκκινεί την 1η Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται την 3η Δεκεμβρίου. Το τρίτο πρόγραμμα σπουδών εκκινεί την 6η Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται την 21η Ιανουαρίου. Οι δήμοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο stamatina@zerostraypawject.org ή στο 6944076955.

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Χαλανδρίου: Ξεκινά έργο της ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων – Ποια σχολεία εντάσσονται στο πρόγραμμα

Kτήμα Λαζαρίδη: Επεκτείνει τη μονάδα παραγωγής και δημιουργεί νέες κτιριακές υποδομές

Την Κυριακή γυρνάμε τα ρολόγια μας – Γιατί δεν καταργήθηκε το μέτρο