Στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, ως υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, στον Βόρειο Τομέα (Β1) της Αττικής, «κατεβαίνει» η δημοσιογράφος και Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Άρια Αγάτσα.

Ποια είναι η Αριάδνη (Άρια) Αγάτσα

Η Αριάδνη (Άρια) Αγάτσα κατάγεται από τη Βοιωτία και είναι κάτοικος Βριλησσίων τα τελευταία 30 χρόνια.

Εργάζεται ως δημοσιογράφος και έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) τρεις διαδοχικές φορές.

Έχει διατελέσει Βουλευτής και Αντινομάρχης και είναι από τις πρώτες γυναίκες που μπήκαν δυνατά στον επαγγελματικό στίβο της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Έχει εργαστεί σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ σήμερα επιμελείται και παρουσιάζει το αθλητικό δελτίο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-1, έχοντας «καλύψει» πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, με την πιο πρόσφατη διοργάνωση αυτήν του «Τόκιο 2020».

Το 2019 απέσπασε το βραβείο του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Μπότση». Πρόσφατα, ανακηρύχθηκε «Πρέσβειρα των Ατόμων με Αναπηρία» από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), ενώ τιμήθηκε για τη συμβολή της στο αθλητικό στερέωμα με το βραβείο της «Κορυφαίας Αθλητικής Συντάκτριας» για το 2022 από την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ).