Συνάντηση με τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, είχε η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου, υποψήφια Βουλευτής στη Β’ Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία.

Η κα Παναγιωτοπούλου, ζήτησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα οργανικά κενά που υπάρχουν, καθώς και ο υψηλός μέσος όρος ηλικίας των πυροσβεστών, αλλά και τα προβλήματα στελέχωσης, τη στιγμή που στην Υπηρεσία εισάγονται κάθε χρόνο, μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, 170 άτομα και συνταξιοδοτούνται 240.

Επιπλέον, η υποψήφια Βουλευτής στη Β’ Αθήνας, ενημερώθηκε ότι φέτος τα εναέρια μέσα θα βρίσκονται στη χώρα μας νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, επιπλέον, ότι προσλήφθηκαν 500 δασοκομάντος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, η υποψήφια Βουλευτής στη Β’ Αθήνας Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, έθεσε την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας ως προτεραιότητα. Και πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου. Aρκετά όμως, απομένουν να γίνουν ακόμα. Καταφέραμε πια να έχουμε ένα σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης, το 112, αλλά κυρίως να έχουμε αποκτήσει μία κουλτούρα εκκένωσης την οποία στο παρελθόν, δυστυχώς, δεν διαθέταμε. Έχουμε πετύχει να εκσυγχρονίσουμε σημαντικά τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος. Κυρίως όμως, έχουμε πετύχει κάτι το οποίο στο παρελθόν είχε φανεί αρκετά δύσκολο: τον πιο ικανοποιητικό συντονισμό μεταξύ όλων των αρμοδίων υπηρεσιών -του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των εθελοντών- για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά κυρίως τις δασικές πυρκαγιές, αυτές που μας απασχόλησαν και μας πόνεσαν τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια. Έχουμε δεσμευτεί ως ΝΔ ότι από 1/24 θα υπάρξει μισθολογική αύξηση. Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα μισθωμένα εναέρια μέσα σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Φέτος, τα πρώτα μισθωμένα πτητικά μέσα θα είναι στη διάθεση της Ελλάδας, σχεδόν έναν μήνα νωρίτερα από πέρυσι, καθώς αναμένεται να διατεθούν στις αρχές Μαΐου, με την έναρξη δηλαδή της αντιπυρικής περιόδου».

Διαβάστε περισσότερα:

ΟΗΕ: Οι Ινδοί θα είναι περισσότεροι από τους Κινέζους στα μέσα του 2023

Στον συνδυασμό «Το Μαρούσι Ψηλά!» και η Κατερίνα Σκιντζού

Δήμος Χαλανδρίου: Με επτά οχήματα και δύο αρπάγες ενισχύθηκε ο εξοπλισμός της δ/νσης Διαχείρισης Απορριμμάτων