Πήρε πίσω η κυβέρνηση την απόφαση για την λειτουργία take away τα σαββατοκύριακα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Τη διακοπή της λειτουργίας προανήγγειλε το πρωί ο Αδωνις Γεωργιάδης, και αναμενόταν να εφαρμοστεί αύριο 7 Φεβρουαρίου και το επόμενο σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε νέα δήλωσή του ο υπουργός, η προσωρινή αναστολή θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση στην αγορά.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση:

«H Kυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.

Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Οι πρωινές δηλώσεις και η ανακοίνωση του ΥΠΑΝ

Νωρίτερα, ο υπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΙ είχε προαναγγείλει τη διακοπή του take away από τα καταστήματα εστίασης για τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οπως ανέφερε σε διευκρινιστική ανακοίνωση το υπουργείο Ανάπτυξης, Αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Φεβρουαρίου απαγορεύεται μόνο στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η πώληση καφέ μέσω της διαδικασίας take away απαγορεύεται και από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων που η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα.

Η υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) θα λειτουργεί κανονικά.

Εξυπακούεται ότι κατά τις προαναφερθείσες ημέρες επιτρέπεται η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο σύνολο της επικράτειας.

Διαβάστε επίσης:

Νέα περιοριστικά μέτρα για Αττική – Τι αλλάζει στο λιανεμπόριο – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη η δήλωση ΙΒΑΝ

Υπερηχογράφος tablet με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη: Άμεση αξιολόγηση της σοβαρότητας της πνευμονίας