Έδαφος στο «χρηματιστήριο» της νύχτας κερδίζει το λαθραίο τσιγάρο, το οποίο αναδεικνύεται σε χρυσό προϊόν, με τις ομάδες της Greek -και όχι μόνο- Mafia να κάνουν κινήσεις επικράτησης.

«Το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνικών ειδών, είναι μία από τις ενασχολήσεις του οργανωμένου εγκλήματος (…) Προσφέρει η ενασχόληση αυτή στο οργανωμένο έγκλημα πολλά κέρδη» ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος αστυνομικών Ν/Α Αττικής.

Μόνο το 2022, από τις διωκτικές Αρχές κατασχέθηκαν περισσότερα από 840 εκατομμύρια τεμάχια τσιγάρα και 321 τόνοι καπνού, ενώ οι απώλειες για τα κρατικά ταμεία ανήλθαν σε 519 εκατ. ευρώ.

Το 2022 κατασχέθηκαν: 840 εκατ. τεμάχια τσιγάρα και 321 τόνοι καπνού, ενώ οι απώλειες εσόδων ανέρχονται στα 519 εκατομμύρια ευρώ.

Κόμβος λαθραίου τσιγάρου η Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα είναι χώρα παραγωγής λαθραίων καπνικών προϊόντων, αλλά και λόγω της γεωγραφικής της θέσης και των λιμανιών που διαθέτει, αποτελεί κόμβο για τη διανομή των τσιγάρων κυρίως σε χώρες της Κεντρικής, Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης, με τα προϊόντα να προέρχονται από Ιταλία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Ρωσία.

Δεν είναι λίγα τα παράνομα εργοστάσια τα οποία έχει ξεσκεπάσει η Αστυνομία, με τους εργάτες που δουλεύουν σε αυτά, να προέρχονται από χώρες όπως η Μολδαβία και η Ουκρανία, λόγω της εμπειρίας που διαθέτουν στην ενασχόληση με τον καπνό και τα ειδικά μηχανήματα τα οποία χρειάζεται για την κατασκευή των τσιγάρων.

Πηγή: ertnews.gr