Στα 11 ανέρχονται πλέον τα θύματα από την πρόσφατη κακοκαιρία στη Θεσσαλία, καθώς αργά χθες το βράδυ εντοπίστηκε στη βόρεια Εύβοια η σορός ενός 77χρονου από την Πάλτση Πηλίου.

Έξι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, 3 στην Καρδίτσα και 3 στη Μαγνησία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταβεί εντός της μέρας στις πληγείσες περιοχές.

Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνεχίζονται και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 4.250 διασώσεις, ενώ αίσιο τέλος είχε η γιγάντια επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τη διάσωση 8 πυροσβεστών και πολιτών κοντά στη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα, όταν ανατράπηκαν οι 2 βάρκες που επέβαιναν και έπεσαν στα ορμητικά νερά.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται πλέον από την υψηλή στάθμη του Πηνειού, που απειλεί όλες τις παραποτάμιες περιοχές και όσες βρίσκονται κοντά στη λίμνη Κάρλα, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρούν σε συνεχείς εκκενώσεις οικισμών και απεγκλωβισμούς.

Στα λασπόνερα έχουν βουλιάξει συνοικίες της Λάρισας, που είναι αποκλεισμένη οδικώς και σιδηροδρομικώς. Σημειώνεται ότι κλειστή παραμένει η εθνική οδός από τη Λαμία μέχρι την Πιερία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και από την Πιερία μέχρι τη Λάρισα στο ρεύμα προς Αθήνα.

Την ίδια ώρα, χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων εξακολουθούν να βρίσκονται βυθισμένα στα νερά, παρόλο που η στάθμη τους έχει υποχωρήσει. Απόλυτη είναι η καταστροφή σπιτιών, υποδομών, επιχειρήσεων και καλλιεργειών στον Θεσσαλικό κάμπο, στον Βόλο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κατεστραμμένο δίκτυο υδροδότησης, ενώ στο Πήλιο μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καταστραφεί και πολλά χωριά παραμένουν αποκομμένα.

Δραματικές ώρες στον Παλαμά

Στον Παλαμά οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και προσπαθούν να διαχειριστούν τις ζημιές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία. Το νερό έχει υποχωρήσει αν και υπάρχουν ακόμα πλημμυρισμένα σημεία.

Πλέον δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή αλλά υπάρχουν σπίτια όπου απαιτείται άντληση υδάτων. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους.

Λάρισα: Συνεχίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα

Συνεχίζονται σε όλη την έκταση του νομού Λάρισας και στην πόλη τα πλημμυρικά φαινόμενα καθώς η Λάρισα βιώνει ακόμη μια μέρα αγωνίας.

Σημειώνεται ότι οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται στις πλημμυρισμένες περιοχές των εργατικών κατοικιών στη συνοικίες της Γιάννουλης και της Νέας Σμύρνης, περιοχές δηλαδή όπου χθες υπήρξε ενημέρωση για εκκένωση.

Παράλληλα, συνεργεία επιχειρούν να δημιουργήσουν αναχώματα ώστε να μην πλημμυρίσει ο Πηνειός ποταμός μέσα στην πόλη, ενώ επί ποδός είναι άπαντες για την όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση της περιοχής, με συνεργεία του δήμου να εργάζονται πυρετωδώς, για την εγκατάσταση μηχανημάτων άντλησης στο ύψος της ΔΕΥΑΛ.

Πηγή: ertnews.gr