Ξεκινάει η διάθεση self test για τους μαθητές: Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν

Από σήμερα, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, έως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, θα προμηθεύονται οι μαθητές όλων των βαθμίδων έξι δωρεάν self test, από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου του Σεπτεμβρίου.

Πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν. Ακολούθως, το self test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Το Yπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι «ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες».

Ποιοι πρέπει να έχουν βεβαίωση self test

Ειδικότερα, βεβαίωση self test «οφείλουν να φέρουν οι μαθητές, που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω), ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).

Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος», εξηγεί το υπουργείο.

Η δωρεάν διάθεση self tesr από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

ΕΔΩ μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν ερωτήσεις και απαντήσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων.

Διαβάστε περισσότερα

Εμβόλιο Pfizer: Ποιοι έχουν υψηλό κίνδυνο να εμφανίσουν αλλεργίες μετά τον εμβολιασμό

Ανατιμήσεις: Ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα εκτιναχθούν στα ύψη – Τα αντισταθμιστικά μέτρα που μελετά η κυβέρνηση

Voucher 200 ευρώ: Άνοιξε ο νέος κύκλος της «Ψηφιακής Μέριμνας» – Ποιους αφορά

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις