Επίδομα ανεργίας: Τι αλλάζει από το 2022 – Νέες προβλέψεις για τα ποσά επιδόματος

Ριζικές αλλαγές σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ στο επίδομα ανεργίας, προκειμένου να μην είναι σταθερό και συνδεμένο με τον κατώτατο μισθό, αλλά με τις προηγούμενες αμοιβές του ανέργου.

Ειδικότερα, προτείνεται το ύψος του επιδόματος να οριστεί στο 55% του μέσου μηνιαίου μισθού του ανέργου τα προηγούμενα τρία έτη, με ανώτατο όριο επιδόματος τα 1.200 ευρώ για έξι μήνες, αντί για δώδεκα μήνες που είναι τώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο άνεργος να αναζητά ενεργά εργασία ή να συμμετέχει σε προγράμματα κατάρτισης.

Αν ωστόσο, ο άνεργος μετά τους έξι μήνες παρά τις ενεργές προσπάθειες δεν έχει βρει δουλειά, θα παίρνει για επιπλέον έξι μήνες το επίδομα ανεργίας των 407 ευρώ που ισχύει σήμερα. Η πρόταση που περιλαμβάνεται στην έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη χαρακτηρίζεται ενδιαφέρουσα από τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εργασίας, καθώς δίνει έμφαση στις ενεργητικές πολιτικές για την απασχόληση και κινητοποιεί άμεσα τον άνεργο ώστε να μην περάσει στην κατηγορία των μακροχρόνια ανέργων.

Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του χρόνου προκειμένου από τις αρχές του 2022 το νέο επίδομα να εφαρμοστεί σε πρώτη φάση σε ανέργους με ειδικά χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα

Μείωση ενοικίων: Λήγει η προθεσμία για διορθώσεις και νέες δηλώσεις

Στην «πρέσα» οι ανεμβολίαστοι: Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας – Από 13 Σεπτεμβρίου η ισχύς τους (vid) (upd)

Λυκόβρυση – Πεύκη: Σε εξέλιξη παρεμβάσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις