Μείωση ενοικίων: Λήγει η προθεσμία για διορθώσεις και νέες δηλώσεις

Την Παρασκευή 27 Αύγουστου λήγει το deadline για τους ιδιοκτήτες ακινήτων  να διορθώσουν λάθη στις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί για τα μειωμένα ενοίκια Ιανουαρίου – Απριλίου 2021 και για να υποβάλουν αρχικές δηλώσεις COVID.

Πιο αναλυτικά, οι ιδιόκτητες που δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί για τα ενοίκια που έχουν χάσει έχουν μια ακόμη ευκαιρία για ένταξη στον νέο γύρο πληρωμών που προγραμματίζεται για τα τέλη του μήνα.

Ειδικότερα, μέχρι τις 27 Αυγούστου μπορούν να γίνουν τα εξής:

-Οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές Δηλώσεις Covid ή/και Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Για τη διευκόλυνση όσων έχουν υποβάλει ήδη «Δηλώσεις COVID», η ΑΑΔΕ θα έχει  αποστέλλει σχετική ειδοποίηση, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις τους.

-Δήλωση Covid  μπορούν να υποβάλουν οι εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων, που δεν έχουν υποβάλει δήλωση Covid για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020

-Για τους μήνες Μάρτιο 2020 κι εφεξής, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων περισσότερων ακινήτων που περιέχονται σε μία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης του αρχικού εκμισθωτή, οι υπεκμισθωτές καλούνται να υποβάλουν τροποποιητικές Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, ώστε να προσδιορίσουν ποια από τα ακίνητα υπεκμισθώνουν περαιτέρω στους υπομισθωτές τους.

Επισημαίνεται ότι  μετά τη λήξη της προθεσμίας η πλατφόρμα θα κλείσει και  η φορολογική διοίκηση θα προχωρήσει στην επεξεργασία των δηλώσεων προκειμένου να πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά που δικαιούνται.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Δέλτα: Παρόμοιο το ιικό φορτίο σε εμβολιασμένους και μη

Στην «πρέσα» οι ανεμβολίαστοι: Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας – Από 13 Σεπτεμβρίου η ισχύς τους (vid) (upd)

Ανεμβολίαστοι: Στα 10 ευρώ το τεστ κορωνοϊού – Τι αλλάζει στον τρόπο πληρωμής

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις