Ανεμβολίαστοι: Στα 10 ευρώ το τεστ κορωνοϊού – Τι αλλάζει στον τρόπο πληρωμής

Μία πρώτη γεύση από τα όσα θα ανακοινώσει σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για τη λειτουργία των κλειστών χώρων εστίασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας σε συνδυασμό με την υποχρέωση υποβολής σε τεστ για τους ανεμβολίαστους, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κ Οικονόμου, το κόστος του εργαστηριακού τεστ κορωνοϊού στους ανεμβολίαστους για όπου χρειάζεται να το κάνουν για να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους, ανέρχεται στα 10 ευρώ, ενώ αναμένεται να επιβαρύνει τους ίδιους τους πολίτες.

Συγκεκριμένα είπε: «νομίζω ότι θα είναι της τάξης των 10 ευρώ αλλά θα το δούμε αναλυτικά στις ανακοινώσεις». Όπως είχε γράψει νωρίτερα τοNewsbeast, υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων πχ εστίαση, που είναι πιθανό η υποχρεωτικότητα για τα τεστ να είναι και για 2 φορές την βδομάδα.

«Θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί. Για παράδειγμα σε έναν κλειστό χώρο εστίασης εκεί, δηλαδή, που η μάσκα δεν μπορεί να σε προστατέψει, εκεί θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή με πιστοποιητικό νόσησης» είπε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού είπε ότι ναι μεν είναι «στο τραπέζι» αλλά ξεκαθάρισε ότι σήμερα δεν θα ακούσουμε για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Διαβάστε περισσότερα

Νέα χρηματοδότηση σε δήμους που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

Τρίτη δόση εμβολίου: Ξεκινά από Σεπτέμβριο – Ποιες ομάδες αφορά

100-120 δόσεις: Δεύτερη ευκαιρία για τους οφειλέτες – Ποιες οι προϋποθέσεις

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις