Ισχυρή πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη στην περιοχή Δροσοπηγή – Ακούγονται συνεχώς εκρήξεις (pics)

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης προκλήθηκε λίγο μετά τις 13:30 στην περιοχή Δροσοπηγή.

(φωτογραφία: Άγγελος Λ.)

Ήδη κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.

(φωτογραφία: Άγγελος Λ.)

Στην περιοχή ακούγονται συνεχώς εκρήξεις. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο.

Λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: 1. Τατοΐου από Λ. Κύμης εώς την οδό Ερυθραίας 2. Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης 3. Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία – Ταβέρνα Λάμπρος).

(φωτογραφία: Άγγελος Λ.)

Πρόβλημα στο κύκλωμα υπερυψηλής τάσης

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη Βαρυμπόμπη.

(φωτογραφία: Άγγελος Λ.)

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική.

Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την πολιτική προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.

Μήνυμα από το 112

Μήνυμα προς τους πολίτες έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112, ζητώντας από όσους βρίσκονται στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου «να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα και πόρτες, ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Διαβάστε περισσότερα

Κιλκίς: 72χρονος πυροβόλησε τρεις φορές και σκότωσε σκύλο – Συνελήφθη από την Αστυνομία

Τόκυο 2020: Νέα κρούσματα στην ελληνική αποστολή – Χωρίς εκπροσώπηση η χώρα στο ομαδικό της συγχρονισμένης κολύμβησης

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Διονύσου

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις