Ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον Γ΄ κύκλο του «ειδικού προγράμματος απασχόλησης πυρόπληκτων ρητινεργατών σε υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023, στις 14:00.

Στόχος της δράσης είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας των ρητινεργατών των πυρόπληκτων περιοχών και η άμεση αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ προβλέπεται και η πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων για την υποστήριξη του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο Γ΄ κύκλος του προγράμματος, που ενεργοποιείται, αφορά 66 θέσεις πλήρους απασχόλησης από τις συνολικά 590 θέσεις για επτά έτη και με ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές έως 1.000 ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 63 εκατ. ευρώ.

 Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από σήμερα Τετάρτη (17/5) έχουν μόνο οι:

Άνεργοι πυρόπληκτοι ρητινοκαλλιεργητές εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, που απώλεσαν το εισόδημά τους από τη δραστηριότητα της ρητινοσυλλογής, καθώς και τη δυνατότητα ρητίνευσης για τα επόμενα έτη, μετά τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού 2021 και οι οποίοι δραστηριοποιούνταν σε πυρόπληκτες περιοχές εντός των ορίων των δήμων Μεγαρέων, Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας, βάσει σχετικών αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με κωδικούς TAXISnet ή ΔΥΠΑ, μέσω gov.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν μία αίτηση συμμετοχής και επιλέγουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι της Δημόσιας Πρόσκλησης 12/2023 και από έναν έως τρεις επιβλέποντες φορείς ή/και υπηρεσίες τοποθέτησης.

Πώς γίνεται η κατάταξη – Τα κριτήρια

Τα κριτήρια κατάταξης των ωφελουμένων περιλαμβάνουν:

Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας έως 24 μήνες.
Ετήσιο εισόδημα του φορολογικού έτους 2021, ατομικό ή οικογενειακό.
Ηλικία.
Αριθμός ανήλικων τέκνων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών, που πρέπει να υποβληθούν, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, κατάταξη και τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού.

Διαβάστε περισσότερα:

Λυκόβρυση – Πεύκη: Υποψήφια σύμβουλος με την «Ανανέωση και Συνεργασία» η Κατερίνα Παζά

Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης: 1 εκατ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολικά κτήρια

ΑΑΔΕ: 20 βεβαιώσεις από την εφορία μόνο με ένα «κλικ»