Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη». Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους ανοίγει σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, οι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορέσουν να δουν εξοικονόμηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που αγγίζει τις 3.000 ευρώ ετησίως.

Το πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ., απευθύνεται σε νοικοκυριά και αγρότες. Επιδοτεί την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού και συστήματος αποθήκευσης (μπαταρία) μέχρι 75% για νοικοκυριά και 60% για αγρότες.

Φωτοβολταϊκά στη Στέγη – Αναλυτικός οδηγός

Το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων ανά κατηγορία. Ακολουθούν βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος:

-Έως 16.000 ευρώ και 10.000 ευρώ η συνολική επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού με μπαταρία για νοικοκυριά και αγρότες αντίστοιχα.
-Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά με ξεχωριστό κονδύλι ύψους 35.000.000 ευρώ.
-Ειδικό bonus 10% για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.
-Το ανώτατο ποσό επιχορήγησης οικιακού φωτοβολταϊκού κυμαίνεται από 280 έως 1.200 ευρώ ανά κιλοβάτ, ανάλογα με την ισχύ του και την εισοδηματική κατηγορία.
-Το ανώτατο ποσό επιχορήγησης για την μπαταρία κυμαίνεται από 750 έως 890 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
-Για τους αγρότες η επιδότηση είναι 450 ευρώ ανά κιλοβάτ για τα φωτοβολταϊκά και 600 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις μπαταρίες, ανεξαρτήτως ισχύος και χωρητικότητας.

Σημειώνεται ότι στα ανωτέρω ποσά περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ (24%), που αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη για το πρόγραμμα, ενώ ως βάση υπολογισμού της επιχορήγησης θεωρείται η αρχική δαπάνη προ ΦΠΑ (24%). Όσον αφορά τους αγρότες, στα ανωτέρω ποσά δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ και συνεπώς δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη.

Διαβάστε περισσότερα:

Market Pass: Πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή για τους δικαιούχους

Στην 69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης: η Νέα Δημοκρατία είναι με την Πρωτομαγιά και ο Τσίπρας είναι με την Πρωταπριλιά

Μαρούσι: Αυτοψία Αμπατζόγλου στις εργασίες αναβάθμισης του Εμπορικού Κέντρου της πόλης