Αποκηρύσσοντας μια περιουσία εκατομμυρίων δολαρίων από την οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας διαμαντιών και άλλων πολύτιμων λίθων, η 8χρονη Ντεβάνσι Σάνγκβι αποφάσισε να γίνει μοναχή, με τις ευλογίες των γονιών της.

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, η 8χρονη ήταν η κληρονόμος της επιχείρησης Sanghvi & Sons με έδρα την πόλη Σουράτ στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της Ινδίας. Η Σουράτ είναι ευρέως γνωστή ως η «πόλη των διαμαντιών» για τη θέση της στο παγκόσμιο εμπόριο πολύτιμων λίθων.

Ωστόσο, η Ντεβάνσι Σάνγκβι αποφάσισε να αποκηρύξει την περιουσία της και να επιλέξει τον ασκητικό βίο των Τζαϊνιστών μοναχών.

Η οικογένειά της απαρτίζεται από Τζαϊνιστές (σ.σ. οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ακολουθούν την αρχαία ινδική θρησκεία από την οποία παρέκκλιναν οι Βραχμάνοι). Ο Τζαϊνισμός κηρύττει τον ασκητισμό, τη μη χρήση βίας, την αυστηρή χορτοφαγία και την αγάπη για όλα τα πλάσματα. Οι γονείς της Ντεβάνσι είπαν ότι ανυπομονούσε να γίνει μοναχή.

Την Τετάρτη η 8χρονη επισκέφθηκε έναν ναό, όπου αντάλλαξε τα πανάκριβα ρούχα της με έναν λιτό βαμβακερό μανδύα, αφού πρώτα ξύρισε το κεφάλι της.

Θέλοντας να υπογραμμίσει την ευσέβειά της, ένας πιστός που παρακολούθησε την τελετή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι «η Ντεβάνσι δεν έχει δει ποτέ τηλεόραση (…) δεν έχει πάει ποτέ σε κινηματογράφο, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα».

Ο Τζαϊνισμός αριθμεί πάνω από 4 εκατομμύρια οπαδούς στην Ινδία, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από εύπορες κοινότητες. Ωστόσο, η συγκεκριμένη θρησκεία επικρίνεται για ορισμένες πρακτικές της, ιδιαίτερα για την πολύ αυστηρή νηστεία.

Ένα 13χρονο κορίτσι πέθανε το 2016 στο Χαϊντεραμπάντ κατά τη διάρκεια μιας δίμηνης νηστείας με σκοπό τη μετάνοια, κατά την οποία της επιτρεπόταν να πίνει νερό μόνο δύο φορές την ημέρα. Οι γονείς της 13χρονης κατηγορήθηκαν ότι την υποχρέωσαν να νηστέψει και βρέθηκαν αντιμέτωποι με δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.