Για το πρώτο τρίμηνο του 2023 μετατίθεται η έναρξη του προγράμματος για την αντικατάσταση θερμοσίφωνων με σύγχρονους ηλιακούς, το οποίο αρχικά ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει έως το τέλος του έτους.

«Επεξεργαζόμαστε τον οδηγό για ένα πρόγραμμα που αφορά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Θεωρούμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια πλατφόρμα» ανέφερε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον Real FM.

Όπως είπε, στα προγράμματα «Εξοικονομώ», που έχουν ανακοινωθεί, και οι δικαιούχοι έχουν ήδη επιλέξει 60.000 ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Το ακριβές ποσό της επιδότησης αναμένεται να «κλειδώσει» το επόμενο διάστημα, ωστόσο – σύμφωνα με πληροφορίες – η επιδότηση θα φτάνει έως τα 1.000 ευρώ και θα είναι κλιμακούμενη, ανάλογα με το εισόδημα των δικαιούχων.

Επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες: Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» με οδηγό το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Σύμφωνα με όσα ισχύουν για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, οι δικαιούχοι θα χωριστούν σε τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες και η έκπτωση θα διαμορφωθεί αναλογικά:

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης θα δίνει στους δικαιούχους εκτιμάται πως θα δίνει έως 1.000 ευρώ για αντικατάσταση θερμοσίφωνα με ηλιακό /

•    1η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας κάτω των 5.000 ευρώ – Θα λάβουν το 50% της αξίας της συσκευής

•    2η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα 5.000 έως 10.000 ευρώ – Θα λάβουν το 45% της αξίας

•    3η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ – Θα λάβουν κουπόνι 35%

•    4η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ – Θα λάβουν το 30%

Θα πρέπει επίσης ο ενδιαφερόμενος να είναι κάτοικος Ελλάδας, να έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση για το 2021.

Διαβάστε περισσότερα:

Εθελοντική αιμοδοσία στην Αγία Παρασκευή στις 24 Νοεμβρίου

Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης: Διαθέτει δωροεπιταγές για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης – Ποιους αφορά – Πως θα τις αποκτήσετε

Οι πληρωμές από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ την εβδομάδα 21-25 Νοεμβρίου