Φουντώνουν οι φλόγες στο Ντράφι με τους να έχουν καλύψει την περιοχή και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Μάλιστα όπως μετέδωσε το Open TV υπάρχουν σπίτια που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Στο σημείο έχει στηθεί φράγμα, για να μην περάσει. Όλες οι υδροφόρες, τα οχήματα και οι πυροσβέστες είναι στο σημείο, ενώ επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα.

Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι ριπές του ανέμου φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχουν σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές. Η φωτιά ξεκίνησε ανάμεσα στο Νταού και στο Ντράφι της Πεντέλης και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός η φωτιά κινείται προς το Ντράφι της Πεντέλης.
Στις 18.45 εστάλη μήνυμα από το 112 στους πολίτες που βρίσκονται στο Ντράφι να εκκενώσουν προς Παλλήνη.

Μήνυμα από το 112

Λίγο νωρίτερα μήνυμα μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη, να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας : https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».