Νέα αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στο νότιο Ρέθυμνο σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης με τους θυελλώδεις ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στο σημείο υπό το φόβο της αναζωπύρωσης και επιχειρούν πλέον στην κατάσβεση της φωτιάς ενώ στον αέρα βρίσκονται ήδη και δύο ελικόπτερα από Ηράκλειο και Χανιά.

«Η φωτιά καίει εκτάσεις στα Σακτούρια» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης στο cretapost και ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι «βρίσκομαι καθ’ οδόν και κατευθύνομαι προς τα Σακτούρια όπου έγινε αναζωπύρωση πυρκαγιάς. Εδώ έρχονται και δύο ελικόπτερα».

Σημειώνεται ότι με μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους του οικισμού από το 112, τους καλεί να προχωρήσουν σε εκκένωση του χωριού.

Στο σημείο έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί διακομιδή τραυματία να γίνει στο μικρότερο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή και έκαιγε για περισσότερα από δύο 24ώρα άφησε πίσω της 15.000 στρέμματα καμένης αγροτικής και χορτολιβαδικής γης.

Σημειώνεται τέλος ότι στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι ενώ «το νότιο ρέθυμνο θα συνεχίσει να έχει πολύ σημαντικές επιταχύνσεις σε ριπές ανέμων. Θα βρίσκεται σε μέγιστη κατηγορία στο δείκτη επικινδυνότητας (μωβ) μέχρι και την Τρίτη» ανέφερε στο cretapost ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Διαβάστε περισσότερα:

Ολυμπία Οδός: Ανοιχτόχρωμη επικάλυψη του οδοστρώματος σήραγγας της Αθηνών – Κορίνθου

Power Pass: Έρχεται νέος κύκλος πληρωμών

Δήμος Βριλησσίων: Οι οφειλές ύψους 1,3 εκατ. ευρώ για νερό και τα αναπάντητα ερωτήματα