Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη δυτική Σάμο, με οικισμούς να έχουν εκκενωθεί και τη μάχη με τις φλόγες να συνεχίζεται. Η πυρκαγιά κινείται προς τη νότια πλευρά του νησιού, ενώ σύμφωνα με αναφορές κατοίκων έχουν καεί σπίτια.

Αυτήν την στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η φωτιά.

«Η φωτιά εξακολουθεί να καίει δασική έκταση και κτήματα. Οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες παρόλο που ισχυρές δυνάμεις της περιοχής, εθελοντές και η Πολιτική Προστασία προσπαθούν να την οριοθετήσουν» δήλωσε στο protothema.gr ο αντιδήμαρχος δυτικής Σάμου, Δημήτρης Βολακάκης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου, η φωτιά βρίσκεται στις παρυφές των οικισμών Μακριά Πούντα και Λιμνιώνας ενώ υπάρχει φόβος μήπως καούν σπίτια. «Η νύχτα θα είναι δύσκολη, οι δυνάμεις παραμένουν» πρόσθεσε.

Μιλώντας, νωρίτερα, στο protothema.gr ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Είμαστε όλοι στη μάχη. Εθελοντές, δήμοι, πυροσβέστες, αστυνομία. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Για το τραγικό δυστύχημα με την πτώση του ελικοπτέρου στο νησί, ο κ. Στάντζος είπε: «οι πολίτες έχουν μεγάλη θλίψη για τους δύο νεκρούς».

Αργά το απόγευμα, το πύρινο μέτωπο έγινε πιο απειλητικό ενώ λόγω της επικίνδυνης επέκτασης της πυρκαγιάς δόθηκε εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Μακριά Πούντα και Λιμνιώνας.

Στον παραθαλάσσιο οικισμό Πούντα έχουν απομακρυνθεί οι ηλικιωμένοι, οι υπόλοιποι έχουν παραμείνει και βοηθούν τους πυροσβέστες που επιχειρούν.

Διαβάστε περισσότερα:

Ένοχος για δύο βιασμούς ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης

Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Παλλήνη – Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας

Power Pass: Πώς θα υπολογίσετε το ποσό που θα λάβετε – Σε δυο δόσεις οι πληρωμές