Στην υπογραφή άδειας λειτουργίας του αεροδρομίου στο Επιτάλιο του Νομού Ηλείας, προχώρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ο Κρατικός Αερολιμένα Επιταλίου, ο οποίος εγκαινιάστηκε το 1975, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για εμπορική ή επιβατική χρήση, παρά μόνο για εγκατάσταση πυροσβεστικών αεροπλάνων, προτού κλείσει οριστικά το 2010, λόγω των αερολιμένων Ανδραβίδας και Αράξου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο πρόεδρος της Αερολέσχης Πύργου Θόδωρος Γιαννακούλιας, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, προσέλκυσης τουριστών υψηλού επιπέδου, ιδιοκτητών αεροσκαφών, καθώς, μεταξύ άλλων προσφέρει άμεση πρόσβαση στο  για άμεση πρόσβαση στον παγκοσμίου κύρους αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπία, μόλις 18 χλμ.

Ο Κρατικός Αερολιμένας Επιταλίου, λόγω των διαστάσεων, οι οποίες είναι ίδιες με αυτές του αεροδρομίου της Νάξου, διαθέτει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε υψόμετρο 1 μέτρου (3 πόδια) από την επιφάνεια της θάλασσας. Διαθέτει έναν διάδρομο κατεύθυνσης 13/31, μήκους 648 μέτρων (2.127 πόδια), ενώ στην παρούσα φάση, οι υποδομές του επαρκούν για την υποστήριξη υπερελαφρών αεροσκαφών.

Διαβάστε περισσότερα:

Power Pass: Παράταση έως τις 5 Ιουλίου για τις αιτήσεις

Δήμος Ηρακλείου: Αύξηση της παραβατικότητας στα σχολεία – Ενισχύει τα μέτρα φύλαξης

Δήμος Παλλήνης: Εντάσσει στο σχέδιο πόλης περιοχές του Γέρακα